Vești bune pentru Iulian Văduvan, fostul prim procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia! După ce a stat aproape cinci luni în arest preventiv, acesta a fost plasat în arest la domiciliu, iar vineri magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au decis că acesta poate fi judecat în continuare în stare de libertate.

Astfel, Curtea de Apel Ploiești a respins cererea de prelungire a măsurii preventive pe numele lui Văduvan. Decizia Curții nu este deocamdată definitivă, pentru că DNA poate face contestație la Curtea Supremă. Procurorul din Sinaia este acuzat de luare de mită și spălare de bani, ambele fapte fiind în formă continuată.

Reamintim că Iulian Văduvan a ajuns în arest după ce a fost denunțat la DNA Ploiești de omul de afaceri Vlad Constantin, zis “Șomerul”, din Comarnic. Acesta le-a mărturisit anchetatorilor de la DNA Ploiești că Văduvan i-a cerut carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei. Banii erau ceruți pentru a da soluții favorabile în dosarele penale în care erau cercetați denunțătorii.

Vezi aici denunțul care a dus la arestarea preventivă a procurorului Iulian Văduvan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here