Autorităţile ploieştene au finalizat o licitaţie despre care se tot discută de vreo doi ani, iar în aceste zile muncitorii au început lucrul la montarea unor semafoare noi. În unele zone au fost sau urmează să fie instalate semafoare care pot fi acţionate printr-un buton de către pietoni.

Conform contractului, Primăria Ploieşti modernizează sistemul de semaforizare în 13 intersecţii şi la 5 treceri de pietoni. Lucrările au început deja, pe Bulevardul Bucureşti, la “zebra” din faţa Universităţii Petrol-Gaze, şi pe Independenţei, la Rondul I. Astăzi, un echipaj lucra pe Bulevardul Republicii, în intersecţia cu strada Vasile Milea.

Noile semafoare cu buton au deja un ciclu verde-roşu, însă le permit pietonilor, la anumite intervale, să solicite aprinderea culorii verde mai devreme, au explicat reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Ploieşti. Despre instalarea unor sisteme de semaforizare cu dispozitive electronice cu temporizare acţionate prin buton la anumite treceri de pietoni problematice din Ploieşti se vorbeşte de peste un an şi jumătate.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here