fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

Semnarea contractului pentru achiziția a 20 de tramvaie, amânată din nou. Care este explicația aleșilor locali

Citește Și

- Reclamă -

Semnarea contractului pentru achiziția a 20 de tramvaie a fost amânată din nou, în ședința consiliului local de marți, 13 decembrie. Este vorba despre un proiect demarat încă din mandatul anterior, când s-au pus bazele unui parteneriat între primăria Ploiești și Ministerul Dezvoltării de obținere de fonduri europene pentru cumpărarea a 20 de tramvaie. 

Ministerul Dezvoltării a finalizat de abia acum licitația, iar furnizorul a transmis că ar putea livra tramvaiele în anul 2024, în timp ce proiectul ar fi trebuit să fie finalizat cel târziu la sfârșitul anului viitor pentru a beneficia de eligibilitate la finanțare europeană.

- Reclamă -

Pentru ca furnizorul să înceapă lucrările, iar tramvaiele să fie predate în 2024, trebuie semnat contractului, iar potrivit unor surse din primărie ministerul face presiuni în acest sens.

Pe de altă parte, consilierii locali se tem că dacă proiectul nu va mai fi finanțat din bani europeni, primăria se va vedea în situația în care va trebui să plătească din fonduri proprii cele 20 de tramvaie. Astfel, consilierii locali vor o garanție din partea ministerului că dacă finanțarea nu va mai veni de la Uniune, chiar ministerul va fi cel care va plăti cele 20 de mijloace de transport în comun, sumă care se ridică șa aproape 130 de milioane de lei, fără TVA.

Proiectul privind semnarea contractului cu furnizorul a fost prorogat marți a doua oară, lucru care a atras, din nou, nemulțumirea primarului față de decizia Consiliului Local.

- Reclamă -

„Noi în acest moment nu putem decide ce facem cu bugetul de anul viitor, în contextul în care nu s-a decis și se prorogă discuția despre semnarea contractului pe tramvaie. Licitația ținută de minister a fost întârziată, până când a fost stabilit definitiv de instanță către cine este dată, cu un grafic de lucrări care este în 2024. Noi trebuie să decidem și ne încurcăm să fundamentăm un proiect, în condițiile în care alaltăieri a ars motorul unui tramvai. Nu știu de ce prorogăm”, a declarat primarul Andrei Volosevici, nemulțumit de faptul că nu s-a luat o decizie în consiliul local cu privire la acest proiect.

Zilele trecute un tramvai a luat foc în Ploiești, dar din fericire nicio persoană nu a fost rănită. Imagini cu tramvaiul mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...