fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Senatorii juriști decid marți dacă îi ridică imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care DNA îl acuză de luare de mită

Citește Și

- Reclamă -

Senatorii din comisia juridică vor vota, în ședința programată la ora 10.00, asupra solicitării DNA de începere a urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită într-un dosar care vizează fapte din timpul mandatului său de premier.

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marțea trecută, în Comisia juridică a Senatului, presa neavând acces la ședință. La finalul audierii, președintele Senatului a susținut că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea abuzurilor comise în România. Liderul ALDE s-a întrebat retoric dacă nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de „procurori vânjoși împreună cu ofițeri cu ochi albaștri”.

- Reclamă -

După votul comisiei, raportul asupra solicitării DNA va intra în plenul Senatului. În condițiile în care PSD și ALDE dețin majoritatea, este de așteptat ca solicitarea DNA să fie respinsă.

Fiind vorba despre fapte comise în timpul mandatului de premier, procurorii nu pot începe urmărirea penală fără aprobarea Camerei din care face parte Tăriceanu.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de luare de mită. Concret, Tăriceanu ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

- Reclamă -

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

În anul 2014, Fujitsu Siemens GmbH Austria a făcut un denunţ cu privire la infracţiuni efectuate de angajaţii români în legătură cu încheierea şi derularea contractului pentru licenţe Microsoft din 2004 cu Guvernul României.

Fujitsu Siemens Computers a mai fost implicată în alte cauze penale privind închirierea de licenţe Microsoft. În 2016, procurorii l-au acuzat pe fostul şef al Secretariatului General al Guvernului Eugen Bejinariu de abuz în serviciu, pentru că a iniţiat şi susţinut proiectele a două hotărâri de Guvern, prin care s-a aprobat încheierea de licenţe între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft. Atunci s-a invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse.​

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut