Președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe câțiva dintre liderii PNL la o întâlnire de urgență miercuri seară, 19 februarie, pentru a stabili strategia de contracarare a acțiunilor PSD.
Întâlnirea a avut loc la Vila Lac 2, unde au fost invitați doar cei mai importanți lideri liberali, printre care președintele PNL Ludovic Orban, prim-vicepreședinții PNL Iulian Dumitrescu (senator prahovean și candidat pentru șefia Consiliului Județean Prahova), Rareș Bogdan și Raluca Turcan, dar și Dan Motreanu și Alina Gorghiu.
Scopul întâlnirii a fost găsirea unui antidot la intenția parlamentarilor PSD de a absenta de la învestirea guvernului Orban II, ceea ce ar face imposibilă atingerea cvorumului necesar ședinței.
Intenția social-democraților ar putea duce la amânarea organizării alegerilor anticipate, care reprezintă obiectivul de prioritate zero al lui Iohannis și al PNL.
Pe de altă parte, amânarea numirii unui nou guvern prelungește agonia guvernului Orban I, care are în prezent puteri limitate la gestionarea treburilor curente ale țării.
Prezența lui Iulian Dumitrescu la întâlnire arată încă o dată că este un om pe care președintele Klaus Iohannis se bazează, după ce în urmă cu două săptămâni Dumitrescu a fost prezent și la consultările de la Cotroceni pentru învestirea noului Guvern.
De altfel, Klaus Iohannis a avut un scor mai mult decât satisfăcător la alegerile prezidențiale în Prahova, unde organizația liberală este condusă de Iulian Dumitrescu. La alegerile de anul trecut, candidatul PNL Klaus Iohannis a câștigat 220.268 de voturi în Prahova, reprezentând 64,39% din total, în timp ce Viorica Dăncilă, candidatul PSD, a obținut 121.832 de voturi, adică 35,61%.
Klaus Iohannis a câștigat alegerile în 99 dintre cele 104 localități din Prahova, în timp ce Viorica Dăncilă a câștigat în doar cinci localități.
Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, a anunțat că va fi candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova la alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here