alina bica
Instanța supremă a decis, marți, admiterea contestației în anulare în cazul Alinei Bica și rejudecarea apelului. Sentină de 4 ani de închisoare cu executare a fost anulată, urmând ca rejudecarea cauzei să înceapă pe 20 mai. Hotărârea vine ca urmare a deciziei CCR privind componenta nelegală a completurilor de 5 judecători.

“Admite contestaţia în anulare formulată de condamnată Bica Alină Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017.

Desfiinţează în parte decizia penală contestată numai în ceea ce o priveşte pe condamnată Bica Alină Mihaela. Fixează termen la 20 mai 2019, ora 9,00 Sala Secţiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpată Bica Alină Mihaela și de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a inculpatei pentru infracţiunea de favorizarea infractorului prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal.

Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei penale atacate. Anulează formele de executare dispuse în baza sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată în ceea ce o priveşte pe condamnată.

Dispune citarea apelantei – intimate inculpate Bica Alină Mihaela la adresele indicate în dosar. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei în anulare rămân în sarcina statului. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 156 de lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2019”, este decizia instanței.

Alina Bica a fost condamnată anul trecut la 4 ani de închisoare cu executare, fosta șefă a DIICOT părăsind România înainte de sentință. Ulterior, Bica a fost arestată în Costa Rică și eliberată după câteva săptămâni, ca urmare a suspendării executării pedepsei, în contextul deciziei CCR. Bica a cerut anularea sentinței.

stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here