Tribunalul Prahova a amânat de șapte ori să dea sentința în dosarul profesoarei din liceul Spiru Haret, înjunghiate de către un fost elev.

Judecata pe fondul cauzei s-a finalizat în data de 13 octombrie 2021, dar de atunci, instanța a avut nu mai puțin de șapte termene în care a anunțat de fiecare dată că amână pronunțarea.

La termenul din 13 ianuarie, al șaptelea, instanța a amânat din nou finalizarea dosarului pentru data de 21 ianuarie 202.

Alexandru Nițescu, astăzi în vârstă de 25 de ani, a fost trimis în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în data de 20 iunie 2019, fiind acuzat de tentativă de omor.

Tânărul, fost elev al liceului ”Spiru Haret” din Ploieşti, și-a înjunghiat fosta profesoară de matematică în abdomen, iar agresiunea s-a petrecut chiar pe holul școlii, în fața cancelariei.

După ce şi-a înjunghiat profesoara, Niţescu a fost prins de un echipaj de jandarmi, alertat de paznicul liceului. Asupra sa au fost găsite mai multe arme albe, topoare, ciocane, dar şi o sticlă în care se afla alcool.

Tânărul a fost arestat preventiv în data de 30 ianuarie 2019, imediat după comiterea faptei, şi de atunci se află în spatele gratiilor.

După tentativa de omor, la liceul ”Spiru Haret” a avut loc o anchetă internă, iar Andreea Alexe, profesoara înjughiată, a fost găsită vinovată de către conducerea unităţii de învăţământ. Profesoarei i s-a reproșat că nu avea ce să caute în cancelarie la ora 12.50 când a fost chemată de către fostul său elev şi ulterior înjughiată. Fiind profesor de serviciu în acea zi, ar fi trebuit să se afle la poarta liceului pentru a supraveghea intrarea, respectiv ieșirea elevilor din școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here