Instanța a amânat din nou sentința definitivă în dosarul “Colectiv”, un nou termen fiind fixat pentru data de 3 mai. Curtea de Apel București era așteptată să se pronunțe vineri în dosarul în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanță la opt ani și șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia de la Colectiv, în urma căreia au murit 64 de persoane.

Decizia fusese amânată și la termenul trecut, pe data de 3 martie, magistrații explicând că au fost depuse concluzii scrise după termenul stabilit și că mai au nevoie de timp pentru deliberare, scrie g4media.ro.

Și la termenul anterior, din data de 3 ianuarie, Curtea de Apel București amânase pronunțarea sentinței.

În primă instanţă, fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.

Judecarea apelului în dosarul Colectiv a început în septembrie 2020. În 3 noiembrie 2021, instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptelor pentru mai mulţi inculpaţi, inclusiv pentru Cristian Popescu Piedone.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare, mai scrie g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here