parlament

parlamentModalitatea în care va fi schimbat Codul Fiscal pentru ca acordul semnat astăzi să fie pus în practică este incertă. Preşedintele Senatului spune că aleşii nu pot veni cu modificări, în condiţiile în care cererea de reexaminare a preşedintelui nu indică niciun articol care ar trebui eliminat sau schimbat.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că lunea viitoare, de la ora 15,00, va avea loc o sesiune parlamentară extraordinară în care se va dezbate și vota cererea de reexaminare a noului Cod fiscal transmisă de șeful statului, Klaus Iohannis.

„Suntem într-o situație inedită, pentru că în mod normal solicitarea președintelui trebuie să fie adresată Parlamentului cu indicarea articolelor din lege pe care președintele le consideră a fi necesare a fi modificate. Nu este cazul, e o scrisoare adresată Parlamentului, va trebui să vedem care e soluția juridică la această problemă. Am cerut punctul de vedere al experților juriști de la Senat, pentru a avea o imagine mai clară a modului cum să procedăm. Dacă nu, avem două variante – adoptarea Codului fiscal cum a fost adoptat de Parlament, respectiv cererea de reexaminare, ori discutăm, dar nu avem ce discuta concret, președintele nu ne-a dat în scris care sunt punctele pe care vrea să le discute Parlamentul, atunci nu există în regulament procedura de introducere a unor amendamente”, a spus președintele Senatului.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here