fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului – 110 participanți la ceremonii au avut nevoie de ajutorul medicilor după ce li s-a făcut rău în mulțime

Citește Și

- Reclamă -
110 participanți la ceremoniile de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului au avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale, iar zece dintre ei au ajuns la spital, după ce li s-a făcut rău în mulțime. Conform estimărilor Patriarhiei, aproximativ 50.000 de oameni au luat parte la evenimentele de duminică.
Potrivit ultimelor informații furnizate luni dimineață de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, 110 persoane au solicitat intervenția cadrelor medicale, cele mai multe cazuri fiind de lipotimie. Zece persoane au fost transportate la spital.
ISU precizează că dispozitivul de intervenție la evenimentul de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului a inclus autospeciale de stingere, ambulante SMURD, autospeciale pentru victime multiple, punct de comandă mobil.
Conform estimărilor Patriarhiei, aproximativ 50.000 de oameni au luat parte duminică la ceremoniile de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Oamenii au stat la cozi interminabile ore în șir, ei putând urmări slujbele afară, pe monitoare instalate în fața catedralei. În interiorul lăcașului de cult pe durata slujbei de sfințire, oficiată de Patriarhul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, alături de un sobor de 100 de preoţi, au avut acces doar cei aproximativ 2.000 de invitați. După ora 14.00, credincioșilor li s-a permis accesul în catedrală și au existat momente în care s-au îmbrâncit şi au încercat să forţeze cordonul de jandarmi format pentru a asigura accesul controlat spre catedrală.
Catedrala Mântuirii Neamului va rămâne deschisă până joi.
Sursa: www.hotnews.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut