Cristina Predoiu, initiatoarea campaniei civice Bun-Simt Turistic alaturi de Romsilva – Administratia Parcului Natural Bucegi si Agentia Nationala Pentru Arii Nationale Protejate va invita sa luati parte la evenimentul de imprejmuire a Sfinxului din Bucegi cu un gard de delimitare a perimetrului de acces al turistilor si interzicerii escaladarii acestui monument natural, eveniment care va alea loc duminica, 20 octombrie la 11:00 la Sfinxul din Parcul Natural Bucegi.

Imprejmuirea Sfinxului reprezinta un prim pas in initiativa de a proteja acest obiectiv de actiunile generate de comportamentul iresponsabil al unor turisti, precum si de a preintampina eventualele accidente care ar putea sa apara in urma escaladarii Sfinxului.

In semn de respect pentru acest simbol al Romaniei: Sfinxul din Bucegi, la acest eveniment vor lua parte si membrii trupei Zdob si Zdub care s-au alaturat si sustin indeaproape campania civica Bun-Simt Turistic.

Va reamintim ca Bun-Simt Turistic este o campanie-apel la bun-simt si comportament responsabil fata de natura care isi propune o alianta de bun-simt intre societatea civila, institutiile Statului, persoane publice, artisti si vedete din Romania care militeaza impreuna pentru o natura curata prin mesaje educative lansate prin intermediul media precum si printr-o serie de actiuni concrete care au ca scop constientizarea populatiei de a avea un comportament adecvat fata de comorile naturale ale tarii noastre.

Actiunea de duminica, 20 octombrie, face parte dintr-o serie de evenimente si actiuni care se vor derula pe viitor cu sprijinul Romsilva si care au ca scop transmiterea catre public a unui apel coerent la bun-simt si comportament responsabil in natura. In acest moment, suntem in etapa in care lucram la identificarea problemelor din teren pentru a putea elabora un plan de actiune unitar pentru toate parcurile naturale din Romania.

Sursa: comunicat din partea organizatorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here