simona man

simona manSimona-Allice Man, preşedintele Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a fost retrasă de premierul Victor Ponta de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, imediat după ce aceasta a inspectat dacă litoralul este pregătit pentru sezonul estival. Demiterea acesteia fusese cerută de patronate.

Decizia de eliberare a Simonei Man a fost semnată miercuri de şeful Guvernului.

Tot miercuri, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT) s-a aflat în stațiunea Mamaia, unde a arătat că litoralul românesc este pregătit pentru deschiderea sezonului estival, în timp ce hotelierii solicitau organelor de control să nu fie verificați în minivacanța de 1 Mai, potrivit Mediafax.

„Am venit astăzi aici tocmai pentru a vedea stadiul pregătirilor în vederea deschiderii sezonului estival. Până în acest moment, am făcut un scurt tur în Mamaia, iar de aici plecăm în sudul litoralului ca să vedem și acolo stadiul pregătirilor. Ceea ce am văzut până acum ne-a încântat privirile, hotelurile sunt pregătite, chiar foarte pregătite să primească turiștii. Credem că va fi un sezon în care turiștii vor fi mulțumiți de ceea ce le vor oferi aceste structuri turistice”, a spus Simona Man într-o conferinţă de presă.

Virgil Stancu, reprezentantul Federației Patronatelor din Turismul Românesc și investitor pe litoral, a spus însă, la conferința de presă, că în sudul litoralului nici zece la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă de 1 Mai și a cerut ca hotelierii să nu mai fie obligați prin lege să-și deschidă unitățile de la această dată.

„Nu ne mai obligați să deschidem la 1 Mai pentru că vă spun că în sudul litoralului nici 10 la sută din unități nu sunt pregătite să deschidă la 1 Mai, ne obligați prin lege să deschidem la 1 mai printr-o lege neconstituțională”, a afirmat Virgil Stancu, el menționând că unitățile de cazare care nu au deschis la 1 Mai riscă să fie amendate de către Autoritatea Națională de Turism.

În luna martie, reprezentanţii agenţiilor de turism şi hotelierilor de pe litoral au cerut demisia Simonei Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, acuzând-o că blochează proiecte precum emiterea voucherelor de vacanţă şi aplicarea impozitului forfetar, aceasta răspunzând atunci că de vină este birocraţia.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here