Simpatizanţii organizaţiilor teroriste au celebrat atentatele de la Paris, soldate cu aproximativ 140 de morţi, sugerând că sunt opera reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Institutul SITE, specalizat în monitorizarea site-urilor islamiste.

“Parisul arde şi, în curând, toată lumea va simţi amărăciunea”, au transmis prin Twitter simpatizanţi islamişti, potrivit Mediafax.

Citeşte şi EXCLUSIV. Mărturiile unei ploieștence stabilite la Paris: “Ne e frică să mai ieșim din case. Aud pe stradă numai Allah Akbar”

Islamiştii au creat grupuri speciale pe platforma de microblogging Twitter – “#Paris_On_Fire” – (“Parisul în flăcări”), “#FranceUnderAttack” (“Franţa sub asediu”), salutând atacuri atribuite reţelei teroriste Stat Islamic.

Pe contul dezactivat între timp au fost anunţate atacuri teroriste la Paris, Londra şi Roma. Atentatele ar urma să aibă loc astăzi şi mâine. Conturile folosite de Statul Islamic pe reţelele de socializare folosesc toate hashtag-ul “Paris în flăcări”, acelaşi care a fost folosit şi la atacul asupra Charlie Hebdo.
Un jurnalist de origine arabă spune că pe lângă tag-ul cu Paris, au apărut alte taguri similare, cu Roma, Londra şi Washington.

Citeşte şi Imagini din timpul atentatelor de vineri seară din Paris – VIDEO. Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional

Cel puţin 140 de persoane au murit în urma seriei de atacuri teroriste din Paris.

SRI‬ menține “albastru” nivelul de alertă teroristă.

“SRI condamnă ferm atacurile teroriste din Franța și va continua să ofere sprijin, împreună cu celelalte instituții care fac parte din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, partenerilor săi internaționali în lupta împotriva terorismului. În România, Sistemul Național de Alertă Teroristă se menține la nivelul “Albastru-precaut”. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist. Până în prezent nu există informații care să ducă la o legătură între evenimentele din Franța și riscuri la adresa securității naționale. Monitorizăm și întreprindem acțiuni specifice care se impun în astfel de situații.  Strategia Serviciului Român de Informații este de a preveni orice acțiune teroristă, de a menține climatul de siguranță a cetățenilor și de a proteja teritoriul național.

Directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, își exprimă solidaritatea față de statul francez în aceste momente critice și îi asigură pe partenerii internaționali ai SRI de întreaga cooperare”, precizează SRI pe Facebook.

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here