pro

proPropunerea de majorare a salariilor cu 10% a profesorilor făcute de sindicatele din domeniu va fi inclusă de către Ministerul Educaţiei în nota de fundamentare pentru noua lege a salarizării. Mai mult, propunerile vizează şi majorarea salariilor cu 70% pentru profesorii debutanţi şi cu până la 177% pentru profesorii cu vechime.

Propunerea de mărire a salariilor profesorilor cu 10% ar urma să fie făcută din luna decembrie, astfel ca în luna ianuarie aceşti bani să ajungă deja în buzunarele dascălilor. Anul acesta, salariile din Educaţie au fost deja majorate cu 5%, iar din septembrie se vor mai majora cu încă 5%.

“Aceste propuneri sunt incluse într-o material rezultat din urma consultărilor realizate cu sindicale din învăţământ pe o perioadă de două săptămâni, cel care a fost înaintat Ministerului Muncii ca propuneri pentru noul proiect al Legii salarizării. Aceste propuneri prevăd majorarea salariilor cu 70% pentru profesorii debutanţi şi cu un maxim de 177% pentru şefii de lucrări şi lectorii din învăţământul universitar. Acest material toate aceste creşteri şi alte sporuri, precum sporul de învăţământ special de 15%, sporul de lucru în mediu rural izolat, între 5 şi 20%, de dirigenţie 10%, etc, propuneri pe care Ministerul Educaţiei le susţine.”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Sursa: www.romaniatv.net
andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here