fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

Sindicatele nu-și mai asumă greva de la TCE! Ploieștenii au făcut plângeri la OPC Prahova!

Citește Și

- Reclamă -

Sincatele angajaților de la Transport Călători Express S.A. nu își asumă greva salariaților! Astfel că angajații riscă să fie sancționați individual pentru demersul de a opri transportul public în comun din Ploiești! În paralel, oamenii revoltați că nu au putut beneficia de acest serviciu de utilitate publică au depus plângeri la OPC Prahova.

„Definim ca această acțiuni ca și o încetare spontană și voluntară a lucrului, pentru că această acțiune nu este asumată de niciun sindicat. Nu avem o asumare sindicală, ci salariații au hotărât această încetare spontană și voluntară pentru revendicări ce nu sunt neapărat sociale, întrucât drepturile salariale sunt achitate la zi. Dânșii se gândesc că ar exista probabilitatea de a fi afectată starea economică a societății ca urmare a neadoptării unei hotărâri de Consiliu Local. Domnul director este încă cu mine, dar va merge la societate și va discuta cu angajații. Aceștia refuză în continuarea să iasă în traseu. Se fac demersuri de către TCE să convingă partea personalului din schimbul 2 să vină și să ajute la asigurarea unui minim de transport public de persoane.

- Reclamă -

Există sesizări și la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Prahova din partea cetățenilor, se vor face verificări. Domnul director va hotărî dacă în urma acestei încetări a lucrului va lua măsuri pe Codul Muncii de ordin disciplinar ori patrimonial împotriva angajaților, este decizia dânsului. În momentul în care va merge la societate va discuta și va stabili ce se va face. Aplicațiile în acest moment nu sunt la Legea 62, ci pe dispozițiile Codului Muncii, adică pe răspunderea angajaților.”, a declarat prefectul Mădălina Lupea pentru ziarul Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

 1. Era normal ca si sindicatul sa se dea deoparte , doar ca si directori sau personal tesa traieste pe spatele muncitorului . Concediatii pe toti si mergeti voi in locul angajatilor

 2. Situația societății din punct de vedere financiar e dramatică dar, oare cum au ajuns aici? Unde era sindicatul cind sau format și acoperit aceste arierate? Nu știa conducerea sindicatului că, în timp, se va ajunge la situația din prezent? De ce nu au luat atitudine atunci?
  Dezgustător este faptul că, în prezent, cind în spațiul public se ” aruncă ” vina în spatele salariaților pentru greva „spontană ” și, se emit diverse amenințări la adresa salariaților, ce-i care sunt responsabili direct (a se vedea declarațiile conducerii sindicatului ) se fac ca „plouă „.
  Ieșiți în fata d.lor „lideri ” de sindicat și asumati-va deschis acțiunea.
  Nu lăsați să fie direct răspunzători bieții salariați ca, fără o organizare și fără ordine directe, nu făceau ei singuri grevă.
  Dacă vă pasă cu adevărat de salariații dvs, d.lor „lideri ” de sindicat, fiți bărbați cu adevărat și asumati-va acțiunea, astfel incit, salariații să fie scutiți de plângeri penală, sancțiuni pecuniare sau altele de genul.
  Fiti bărbați va rog, măcar acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...