fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Sindicatul TCE: „Săptămâna viitoare intrăm în grevă generală! Transportul va fi sistat!”

Citește Și

- Reclamă -

Protest spontan la această oră la sediul TCE! Angajații societății de transport public din Ploiești au oprit lucrul în ateliere și s-au reunit în sala de ședințe a TCE, unde amenință că de săptămâna viitoare vor intra în grevă generală și automat, vor sista transportul public din municipiu. Revolta oamenilor este îndreptată împotriva Primăriei Ploiești, aceștia acuzând că municipalitatea nu a mai plătit din decembrie subvențiile către TCE și nu achită nici datoria societății către ANAF, după ce săptămâna trecută a fost pierdut acest proces.

Salariații se tem să societatea va intra în faliment și că își vor pierde locurile de muncă, dacă Primăria nu plătește aceste sume. De aceea, au fost demarate deja procedurile legale pentru ca de săptămâna viitoare angajații TCE să intre în grevă generală, iar transportul public din municipiu să fie sistat.

- Reclamă -

„Problema este foarte delicată, pentru că Primăria Ploiești are să ne dea aproximativ 7 milioane de lei, pentru a ne putea plăti datoriile către ANAF. Nu au plătit din decembrie subvențiile de la Protecția Socială plus că, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, Primăria trebuie să ne dea banii și pentru a plăti datoria către ANAF.

Se va opri transportul public, acum avem un protest spontan, s-a oprit lucrul în ateliere, suntem sus în sala de protocol. Ne pregătim de oprirea transportului, am făcut deja adrese către Federație. Vom opri transportul public fără nicio problemă. Astăzi se va discuta în ședința de Consiliu Local și dacă Primăria își asumă responsabilitatea, renunțăm la grevă. Dacă nu ne dau banii, oprim tot!

Trebuia să vină cu un plan de reorganizare financiară și de personal, după ce am pierdut procesul cu ANAF. Nici conducerea TCE nu poate face nimic, nu avem bani să ne plătim datoriile, conducerea este la mâna Primăriei.

- Reclamă -

Pentru că a ajuns Nicoleta Crăciunoiu directoare economică a Primăriei s-a ajuns aici. Noi am cerut un buget pentru funcționarea societății.”, a explicat Ion Mișcă, liderul sindicatului angajaților TCE.

Momentan, la protestul salariaților TCE nu ia parte niciun reprezentant al Primăriei Ploiești, deși angajații au încercat să ia legătura cu aceștia. Mai mult decât atât, liderul sindicatului, Ion Mișcă, spune că va aduce problema și în atenția Prefecturii Prahova.

În plus, Mișcă alături de alți salariați TCE spun că la ora 14.00 vor merge la Primăriei, unde are loc ședința de Consiliu Local, pentru a le comunica aleșilor locali faptul că vor intra în grevă generală dacă această problemă nu se rezolvă. În plus, Mișcă mai spune că va convoca cât mai urgent o ședință cu reprezentanți ai Primăriei Ploiești, ai Prefecturi, avocați care să le reprezinte interesele și reprezentanți ai Federației Transportatorilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut