Secțiunea live a site-ului televiziunii de știri Antena 3 a încărcat automat, pentru câteva ore, un script coinhive care utilizează procesoarele utilizatorilor pentru a mina criptomoneda Monero, o alternativă la Bitcoin, și care, practic, produce bani pentru cel care a instalat extensia, scrie Profit.ro. Site-ul nu a oferit niciun avertisment cu privire la încărcarea script-ului, care duce utilizarea procesorului la 100%. Gusti Roman, șeful operațiunilor digitale de la Antena Grup, a spus, joi dimineață, pentru Hotnews.ro, nu este vorba despre o inițiativă a echipei sale, ci despre “un hack. Avem echipa de programare și sysadmin, care lucrează de câteva ore la remediere și securizare breșă.”

Site-ul Antena 3 folosea, practic, dispozitivele utilizatorilor pentru a face bani din criptomonede, fără a-i anunța, deși nu este clar dacă decizia de a utiliza acest script aparține companiei care editează site-ul sau dacă acesta a fost atacat de hackeri. Script-ul a rulat pentru circa 4 ore între 10 și 11 ianuarie, până la aproximativ ora 2 dimineață.

Sunt lucruri care se întîmplă în online, astfel de atacuri, important este le depistezi și le contracarezi. Azi noapte la două am eliminat scripturile injectate”, a declarat Gusti Roman pentru Hotnews.ro.

Antena3.ro nu intră în responsabilitățile echipei conduse de Gusti Roman, cu excepția fluxului live, cel folosit acum pentru minare de criptomonede.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here