După ce site-ul Poliției Locale Ploiești a fost spart de hackeri la finalul anului 2020, reprezentanții instituției s-au constituit parte civilă în eventualitatea unui proces și spun că dacă vor obține daune vor folosi banii pentru securizarea site-ului.

Reamintim că site-ul oficial al Poliției Locale Ploiești a fost atacat de hackeri pe data de 30 decembrie. A fost a treia oară când s-a întâmplat un astfel de lucru, după ce ultima dată site-ul Poliției Locale fusese spart în luna februarie 2020.

În decembrie, hackerii au transmis un mesaj care se referea la parlamentari și au lăsat și o adresă de forum și un cont de Discord. Vezi aici mesajul afișat pe site pe 30 decembrie 2020!

Directorul Poliției Locale Ploiești, Adrian Vaida, a declarat pentru ziarul Incomod că luni, 18 ianuarie, a mers la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești și, în numele instituției, s-a constituit parte civilă în eventualitatea unui proces îndreptat împotriva hackerilor. Astfel, dacă făptașii vor fi prinși și trași la răspundere, aceștia riscă să plătească daune instituției pentru prejudiciile aduse.

Adrian Vaida a mai precizat că intenția este ca sumele de bani obținute din daunele de la acest proces să fie folosite pentru securizarea site-ului, astfel încât pe viitor acesta să nu mai pice atât de ușor pradă hackerilor.

Potrivit reprezentanților Poliției Prahova în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here