1201739887

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 1795,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea  1694 , cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 101 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, a fost depistat un nou focar de coronavirus în comuna Cepturai (mai multe amănunte aici

Iată comunicatul emis de Prefectura Prahova:

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1795 de persoane. Dintre acestea, 220 au fost declarate vindecate și externate, iar 75 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani. Ambele prezentau comorbidități.
Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a mai fost identificat un focar la o societate de pe raza județului. Dintre cele 180 de persoane angajate aici, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate și DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producție ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât și a contacților direcți. Totodată, a fost realizată și dezinfecția generală a unității respective.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, în această dimineață sunt internați -28 de pacienți, dintre care 22 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 587 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 967 de persoane, 654 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 59 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (24 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 94 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților prevăzute în Legea 55/2020, iar nouă pentru nerespectarea măsurile de dimunare a impactului riscurilor prevăzute tot în Legea 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 11500 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here