Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 1631,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea 1511, cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 120 de cazuri noi de COVID-19.

Iată comunicatul emis de Prefectura Prahova:

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de persoane. Dintre acestea 211 au fost declarate vindecate și externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminine și una de sex masculin), cu vârste între 34 și 78 ani.Toate prezentau comorbidități.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăți comerciale de pe raza județului. La una dintre ele, 36 de angajați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activității și realizarea dezinfecției generale.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -24 pacienți, dintre care 18 sunt ventilați.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 297 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost legitimate alte 182 de persoane, 116 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 111 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 64 sancțiuni (45 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, trei pentru fapte de natura economică în context COVID, 16 în baza Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 24460 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

1 COMENTARIU

  1. Ca să punem bomboana pe colivă ,domnul Manager al SJUP ,Niculescu M,cu aprobarea Pres.CJ .Toader și-a luat concediu de odihnă începând cu 28.07.2020 în plin dezastru de infecție cu covid’19 al spitalului județean.Un exemplu de,, adâncă moralitate” al distinsului conducător și tupeu absolut, un exemplu pentru angajații spitalului care se lupta cu coronavirusul.Min. Sănătății,DSP,Prefectura ce spune de aceasta situație?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here