fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Șmecheria folosită de un șef din primăria Tomșani ca să-și mărească veniturile. A încasat ilegal 45.000 de lei

Citește Și

- Reclamă -

Șeful serviciului financiar din cadrul primăriei comunei prahovene Tomșani este cercetat penal, fiind acuzat că a încasat în mod ilegal 45.000 de lei. Angajatul primăriei a majorat ”artificial” salariile unor angajați, încasând el diferența, conform unui raport al Curții de Conturi.

Funcționarul acuzat conducea activitatea financiar-contabilă a primăriei astfel că a putut să  majoreze salariile unor angajați din cadrul instituției. Diferența de bani o încasa el, în contul personal. Procedând astfel, funcționarul a câștigat ilegal, în perioada ianuarie 2019 – octombrie 2021, suma de 45.000 de lei, conform Curții de Conturi.

- Reclamă -

”Pe fondul neprezentării/prezentării de date eronate și documente conținând informații

nereale, s-a constatat că în perioada ianuarie 2019 – octombrie 2021 persoana cu atribuții privind conducerea activității financiar-contabile a majorat artificial obligațiile de plată față de personal, încasând în nume propriu sume necuvenite în valoare de 45 mii lei cu titlul de venituri salariale prin contul de card personal deschis la B.R.D. Groupe Societe Generale, prin includerea sumelor sustrase din bugetul local în ordinele de plată întocmite cumulat pentru plăți reprezentând venituri salariale virate în conturile bancare ale angajaților U.A.T.C. Tomșani și prin întocmirea unui ordin de plată numai în scopul încasării pe cardul personal a sumelor sustrase din bugetul local. De asemenea, în anul 2020 au fost constatate nereguli în activitatea financiar-contabilă pentru crearea unei aparente legalități, așa încât să se asigure încadrarea în limita angajamentelor bugetare, care, în parte, au favorizat și înlesnit sustragerea sumelor din bugetul local”, se arată în raportul Curții de Conturi.

Contactat telefonic, edilul comunei Tomșani, Florin Mihai Pelin, a precizat că primăria a făcut deja plângere la poliție și la parchet, iar funcționarul incriminat a fost dat afară din serviciu. În plus, prejudiciul a fost recuperat, a explicat primarul comunei.

- Reclamă -

”Există un dosar penal, s-a achitat prejudiciul, pe domnul l-am dat afară, s-au luat măsuri”, a declarat primarul Mihai Pelin.

Întrebat dacă seful serviciului financiar a avut vreo explicație pentru gestul său, edilul a precizat că funcționarul ”a avut niște probleme acasă cu mama și cu tata și i-a trebuit bani”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...