fbpx
luni, mai 29, 2023

Soarta Petrolului, incertă. Cum au driblat „gloriile” ședința de la primărie

Citește Și

- Advertisement -
*Întâlnirea programată marți, între reprezentanții ACS Petrolul 52 și ai Primăriei Ploiești a fost un fiasco.
*Din partea clubului ploieștean a ajuns doar directorul sportiv Claudiu Tudor și doi membri ai Consiliului Director (aleși dintre suporteri), în timp ce președintele Costel Lazăr, vicepreședintele Octavian Grigore și alte foste „glorii” au lipsit, deși, inițial, confirmaseră prezența. 
*Nici consilierii locali n-au fost mai interesați de soarta Petrolului. Deși întâlnirea a fost programată special după ședința extraordinară de Consiliu Local, a fost legată astfel tocmai pentru a asigura prezența, în sală au mai rămas doi consilieri de la PNL, viceprimarul Nicodim, tot de la PNL, și, evident, primarul Andrei Volosevici, organizatorul întâlnirii, și consilierul său, Valeriu Răchită.
*În sală au intrat și peste 20 de suporteri petroliști, uimiți și ei de faptul că actualii conducători ai Petrolului n-au mai ajuns. 

Din discuțiile la care a asistat și presa au reieșit mai multe aspecte extrem de importante care compun un tablou sumbru. Conducătorii echipei ploieștene joacă – și nu o fac deloc bine – viitorul Petrolului.

Așadar:

- Advertisement -

ACS Petrolul 52 nu are un buget pentru sezonul care începe la sfârșitul acestei luni.

Reprezentanții clubului nu s-au înscris la licitația pentru mărci, astfel că nu au drept de folosință asupra denumirii Petrolul Ploiești și asupra însemnelor atât de importante pentru suporteri. Aici trebuie precizat faptul că, din cauza unei atitudini de forță, rigide, din partea „gloriilor” s-au irosit aproape trei luni. În luna mai, au fost primele contacte între Primăria Ploiești și club privind situația mărcilor, propunerea fiind de asociere a municipalității cu deținătorii CIS-ului ACS Petrolul 52. Inițial, „gloriile” au refuzat categoric orice implicare a factorului politic – cum au numit ei administrația orașului.

Când și-au dat seama că nu vor mai putea miza pe mormanul de bani de la Veolia, așa cum se întâmplase până atunci (compania s-a retras la poziția de sponsor, odată cu mișcorarea drastică a contribuției la bugetul echipei), „gloriile” au părut dispuse să intre la negocieri cu municipalitatea. Discuțiile s-au blocat dintr-un motiv simplu. Conducătorii de la Petrolul 52 vor mărcile și bani publici, dar să aibă control absolut la club. Ceea ce nu se poate. Toate variantele propuse de Primăria Ploiești au fost respinse: drept de veto sau majoritate în Consiliul Director, în eventualitatea în care municipalitatea se implică financiar la club.

- Advertisement -

În condițiile în care discuțiile privind asocierea nu duceau nicăieri, Consiliul Local Ploiești a optat pentru organizarea licitației privind atribuirea mărcilor, într-o ședință de Consiliu Local în care, pe masa consilierilor, s-a aflat, totuși, și un proiect care prevedea începerea procedurilor în vederea asocierii, inițiat de Andrei Volosevici. Cum primul a fost votat (aprobat) – adică cel care prevedea organizarea licitației, proiectul privind asocierea a fost, implicit, retras (cele două proiecte se anulau reciproc).

ACS Petrolul 52 nu s-a înscris la licitație. Prin conturile clubului fluieră vântul, bugetul nu este făcut și, în acest moment, nu știe nimeni cum va fi susținută activitatea în noul sezon la nivel de performanță.

De aceea, măcar prezența la o întâlnire cu reprezentanții municipalității era obligatorie pentru cei de la ACS Petrolul 52.

A venit doar directorul sportiv Claudiu Tudor, clar nemandatat să poarte o discuție în numele clubului și care, de altfel, s-a și disociat de lipsa de reacție a șefilor săi, militând, laolaltă cu suporterii prezenți, pentru asocierea cu municipalitatea.

- Advertisement -

Lipsă de interes a fost – cum spuneam – și din partea consilierilor locali. Cu excepția celor amintiți, imediat după ședință oamenii au plecat acasă.

În concuzie, totul s-a rezumat la o întâlnire între primarul Andrei Volosevici și suporteri, iar cei din urmă au fost înștiințați că, până acum, ACS Petrolul 52 nu a făcut, de fapt, niciun pas privind asocierea cu municipalitatea, iar fanii și-au asumat misiunea de a-i convinge pe șefii clubului.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta