fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Şocant! Mâncăm cârnați de casă care conțin soluție de dezgheţat drumurile

Citește Și

- Reclamă -
Potrivit unor analize efectuate de Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor pe 116 tipuri de cârnaţi, peste 84% dintre probele analizate au în compoziţie nitrit de sodiu şi soluţie de dezgheţat drumuri.

În urma  analizelor au fost descoperiți cârnați de casă care conţineau câte opt substanțe chimice sau cu soluție de dezghețare a drumurilor, iar la peste 88% dintre cârnaţii afumaţi analizaţi a reieşit că gustul de afumat este creat artifical, cu fum lichid sau cu aromă de fum, potrivit APC

Citește și EXCLUSIV. O minoră a ajuns la Spitalul Județean după ce a consumat droguri

- Reclamă -

La peste 88% dintre cârnaţii afumaţi analizaţi a reieşit că gustul de afumat este creat artifical, cu fum lichid sau cu aromă de fum.

La 88% din cârnații afumați analizați s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!

La 84% din cârnații analizați s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!

- Reclamă -

La 55% din cârnații analizați membrana folosită este artificială. Aceasta fiind realizată din alginat de sodiu, celuloză, gumă de guar, lactat de calciu, clorură de calciu, colagen de vită și coloranți.

Citește și VIDEO – Fată de 12 ani, bătută de un coleg în microbuzul școlar

40% din cârnații analizați au în compoziție fosfați!

40% din cârnații analizați conțin apă din belșug! 37% din cârnații analizați conțin coloranți obținuți din insecte (coșenile)!

- Reclamă -

La numai 37% din cârnații analizați apare menționat procentul de carne din compoziția acestora pe etichetă!

34% din cârnații analizați conțin extracte de condimente!

La 28% din cârnații analizați, aroma și gustul au fost intensificate cu glutamat monosodic!

Citește și  EXCLUSIV – Un nou caz de pedofilie în Prahova

27% din cârnații analizați conțin proteină vegetală din soia!

Numai 8% din cârnații analizați nu conțin aditivi alimentari!

„Din păcate, cârnații comercializați în hipermarketuri și în magazinele producătorilor de produse din carne, cu mici excepții, nu mai au nimic din consistenţa, savoarea, gustul şi elementele nutritive ale acestui tip de produs aşa cum era fabricat în urmă cu câteva decenii.

Dintr-un preparat cu o structură consistentă care se obţinea numai din cărnuri de porc, oaie, capră și vită de calitatea I, slănină de porc, condimente naturale şi sare, astăzi, cele mai multe tipuri de cârnați, conțin carne separată mecanic, proteină animală, extracte vegetale, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale, uleiuri vegetale, amidon, soia, apă şi chimicale din belşug. La alegerea unui tip de cârnați trebuie să aveţi în vedere atât cantitatea de carne din respectivul produs, cât şi principalii nutrienţi menţionaţi în declaraţia nutriţională, respectiv cantitatea de proteine, grăsimi/acizi grași saturați și conținutul de sare.

Citește și EXCLUSIV – Bărbat de 47 de ani, la un pas să fie acuzat de pedofilie

Recomand evitarea acelor sortimente de cârnați care au în compoziție aditivi alimentari, precum monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul și nitritul de sodiu. Totodată, verificaţi termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare din spaţiul de comercializare. Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, anumite mărci de cârnați nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte APC.

Citește și Cuplu de asasini slovaci căutaţi pentru dublă crimă în Cehia, capturaţi în România

sursa: evz.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Iulian Dumitrescu despre dosarul penal: Sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, suspendat din funcție printr-o măsură luată de DNA, spune despre dosarul...
Sari la conținut