Angajați Rosal, așteptând să plece la mitingul PSD. FOTO adevarul.ro

Angajații operatorului de salubritate din Ploiești (Rosal) au participat sâmbătă, 9 iunie, la mitingul PSD din București. Potrivit adevarul.ro, oamenii erau uşor dezorientaţi, iar unii dintre ei nu ştiau exact motivul pentru care au plecat sâmbătă de acasă pentru a merge în Capitală. ”Aşa ne-a zis şeful!”. Întrebaţi cine este şeful, ridicau din umeri, începeau să râdă şi se fereau să dea un răspuns exact. Păreau instruiţi şi răspundeau întrebărilor că merg pentru ”a se rezolva”, dar uitau esenţialul. Nu ştiau exact ce trebuie ”să se rezolve”.

Oamenii adunați pentru îmbarcare în zona de nord nu au vrut să le spună reporterilor în fața camerelor de unde sunt, dar odată acestea oprite au explicat că sunt angajați Rosal. Mulțimea era coordonată chiar de către șeful Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești (instituție care monitorizează activitatea Rosal), Raul Petrescu.

Reamintim că săptămâna trecută primarul Adrian Dobre a postat o fotografie de pe strada Cameliei, unde a mers să discute cu oamenii despre proiectul amenajării unor parcări rezidențiale. În fotografie, alături de primarul PNL era și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Ploiești, participant la discuția despre parcări.

Reamintim că primarul Ploieștiului Adrian Dobre, city managerul Teodora Marin dar și alți membri PNL Ploiești sunt acuzați într-un denunț trimis la DNA Ploiești că au protejat interesele SC ROSAL și ale directorului sucursalei din Ploiești – Cătălin Ioniță, prejudiciind astfel bugetul public.

Citește denunțul aici!

După publicarea denunțului, primarul Adrian Dobre a reacționat violent și deși nega vehement aspectele prezentate în denunț, implicit apropierea de directorul Rosal Cătălin Ioniță, iată-l acum pe același Adrian Dobre care merge la întâlnirile cu ploieștenii pentru a discuta despre amenajarea unor parcări rezidențiale, alături de directorul operatorului de salubritate Rosal, Cătălin Ioniță.

De altfel, o anchetă a republikanews.ro a arătat că directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, câștigă bani publici prin intermediul unei alte societăți pe care o conduce din umbră, care are contracte cu mai multe instituții din județ.

Potrivit republikanews.ro, directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, a înființat o societate comercială ”tip căpușă”, cu obiect de activitate comerț calculatoare, echipamente periferice și software, pentru ca prin prisma funcției deținute să obțină și contracte pe bani publici. Societatea ServiceTeam Birotica SRL a fost înființată în februarie 2016 de Cătălin Ioniță, în acte fiind trecut administrator și asociat un anume Florin Drăguș, care în prezent lucrează la Rosal. Surse din Rosal au precizat că toți lucrătorii ServiceTeam Birotica au fost angajați ulterior de Cătălin Ioniță la Rosal, pentru a scădea astfel cheltuielile societății.

Revenind la această societate, din februarie 2016 și până la sfârșitul lui 2017 a avut contracte cu câteva instituții publice în valoare totală de 302.361 lei, adică aproape 70.000 de euro.

În lumina ultimelor evenimente, apropierea directorului Rosal, Cătălin Ioniță, atât de PNL, în speță de primarul Adrian Dobre, cât și de PSD, prin transportul angajaților Rosal la mitingul lui Liviu Dragnea, este lesne de tras concluzia că Ioniță joacă la două capete. Deși o societate privată, cum este Rosal, nu ar trebui să fie implicată politic, iată că directorul sucursalei din Ploiești nu se sfiește să profite de funcția pe care o are în cadrul companiei pentru a se apropia de lideri atât din PNL, cât și din PSD, probabil pentru a-și proteja afacerile cu statul pe care le-a descoperit republikanews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here