Poliția Prahova anunță că a efectuat în ultima săptămână mai multe acțiuni pe linie rutieră cu efective mărite. Polițiștii au dat în ultima săptămână 1.340 de sancțiuni și au constatat 16 infracțiuni comise de șoferi care nu aveau permis și conduceau, sau se aflau la volanul mașinii deși consumaseră alcool sau substanțe psihoactive.

“În perioada 23-29 august, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, au fost desfășurate acțiuni punctuale, zilnic, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, din întregul județ, în vederea  prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, în cele 7 zile, pentru abaterile constatate de participanții la trafic, fie conducători auto, pietoni sau bicicliști, polițiștii au aplicat 1.340 de sancțiuni contravenționale, dintre care 58 au fost aplicate pietonilor, 49 bicicliștilor, 19 pentru depășirile neregulamentare efectuate de conducătorii auto, 25 pentru neacordare prioritate vehiculelor care au acest drept.

Au fost constatate, de asemenea 16 infracțiuni, 5 pentru conducerea unui autovehicul  fără permis de conducere, 8 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și 4 pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, au fost reținute 66 de certificate de înmatriculare și 102 permise de conducere, dintre care 29 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, 19 pentru depășiri neregulamentare și 16 pentru alcool.

Recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice!

Consumul de băuturi alcoolice constituie un factor de risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor rutiere întrucât alcoolul reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi a auzului conducătorilor de autovehicule!

Depistat în trafic cu alcoolemie de 0,84 mg/l

La data de 29 august, în jurul orei orele 7.20, polițiștii orașului Plopeni au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 217, în satul Găvănel.

Întrucât conducatorul auto, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 65 de ani, din orașul Plopeni a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Depistat la volan, deși nu avea permis de conducere 

În cursul serii trecute, în jurul orei 21.00, polițiștii Secției nr.7 Poliție Rurală Cocorăștii Colț, aflați în serviciul de patrulare și intervenție au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care se deplasa din direcția satului Vlădeni către satul Coada Izvorului.

Conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 28 de ani din Mănești, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.”, au transmis reprezentanții IJP Prahova într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here