Mai multe controale au fost făcute ieri, 29 octombrie, de către polițiștii rutieri prahoveni, în urma cărora un bărbat a fost reținut, iar un altul s-a ales cu dosar penal, ambii fiind depistați beți la volan.

Astfel, la data de 29 octombrie, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Bălțești, au observat un autoturism care circula pe DJ 102 M, iar la un moment dat a pierdut controlul direcției de deplasare pătrunzând brusc pe acostament.

În urma verificărilor s-a constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Bălțești, nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

“Ba mai mult, întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în baza probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Tot ieri, un șofer în vârstă de 40 de ani din comuna Ciorani a fost oprit pentru control pe DN1.

Și de data aceasta, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest întrucât emana halena alcooliă, rezultatul fiind de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

“În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here