fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Șoferi „teribiliști”, prinși de polițiști cu peste 200 km/h

Citește Și

- Reclamă -

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 76 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, pe autostrăzi. 10 dintre acestea conduceau cu viteze de peste 200 km/h, iar viteza maximă înregistrată a fost de 236 km/h, pe autostrada A1 Deva – Nădlac. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le  reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În perioada 16 – 22 aprilie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat, pe autostrăzi, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

- Reclamă -

Astfel, pe autostrada A1, 39 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 180 km/h şi 236 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 12 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h și 223 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 25 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 173 km/h și 208 km/h.

- Reclamă -

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 20 aprilie, la ora 18.48, la kilometrul 554 al Autostrăzii A1 Deva-Nădlac, când polițiștii au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Berlin, Germania, care conducea cu viteza de 236 km/h.

De asemenea, la data de 16 aprilie, la ora 16.13, la kilometrul 42 al Autostrăzii A3 Turda-Borș a fost depistată o femeie, de 19 ani, din Timișoara, care conducea cu viteza de 173 km/h, deși deține permis de conducere de mai puțin de 1 an.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

- Reclamă -

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Sursa: Poliția Română

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Sunt foarte curios cine și cum a stabilit viteza pe autostradă de 130km/h? Și în general toate limitele de viteză de deplasare, cum s-au stabilit? După ce criterii? Sistemul capitalist încearcă să îndese într-o căldare toți sclavii, dar stăpânii se află într-un turn de fildeș unde regulile pentru sclavi nu se impun. Dacă nu ești prost sau spălat pe creier, poți realiza că inteligența practică este direct legată de condusul unui autovehicul. Există doctoranzi bâtă la volan, și există indivizi cu opt clase care sunt ași ai volanului. Acești cretini care conduc societatea și fac reguli, de ce nu țin cont de acest aspect? Și nu înțeleg de ce nu se dă o lege simplă de tot. O lege care îți modifică timp de cinci ani asigurarea. În primul rând ar trebui ca șoferul să aibă asigurarea pe numele lui, nu asigurare pe autovehicul. La control de acte, arăți act de identitate, permis de conducere, asigurarea pe numele tău și talonul mașinii. Noua lege să prevadă că dacă ai fost prins de radar cu viteză peste 30km/h peste limita legală, ți se va ridica asigurarea și vei primi o mustrare. De a doua zi, vei putea circula cu o nouă poliță de asigurare care să coste 5.000(cinci mii) de euro. Asta dacă vei vrea să conduci mașina. Dacă nu, vei circula cu autobuzul cinci ani de zile, dacă nu ai bani de asigurare. Sunt foarte puțini cei care își vor permite să plătească noua asigurare. Pentru cei care o vor plăti, dacă sunt prinși iar cu viteză de peste 30km/h peste limita legală, următoarea asigurare se va dubla. Și de câte ori vor fi prinși cu viteză peste limita legală se va dubla noua asigurare, până rămâne fără bani. Și tot în noua lege, conducerea unui autovehicul fără asigurare personală se va pedepsi cu confiscarea autovehiculului. Adică nu bag omul la închisoare, nu-i iau bani din buzunar cu japca, nu-i suspend permisul, nu facem nimic. Fac pariu că o astfel de lege, va tempera pe toți cei ce ar vrea să circule cu viteză peste limita legală. Din păcate Codul rutier românesc este creat de niște inși care au plecat din satul natal, de la căruță la oraș, și au ajuns politicieni că au mai mult tupeu decât gloata din care au plecat. Pentru că am avut ocazia să fiu pasager într-o mașină condusă de un politician și cu prima ocazie când a oprit, am coborât și dus am fost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Alertă de vreme severă în toată țara, până vineri

O nouă informare meteo de vreme rea care vizează toată țara a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie....
Sari la conținut