fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Șoferii care nu-și plătesc amenzile riscă să rămână fără permis

Citește Și

- Reclamă -

Șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de două luni riscă să rămână fără permis de conducere. Un proiect de lege a fost depus în acest sens de către parlamentari PNL.

Inițiatorii spun că bugetele locale sunt tot mai sărace și că unii români nu își achită amenzile.

- Reclamă -

Propunerea este în prezent în dezbatere la Senat. În proiect mai este stipulat că permisul este restituit șoferilor după ce plătesc amenda integral, indiferent de cuantumul acesteia, scrie stirileprotv.ro.

Ţări precum Austria, Franţa sau Belgia au deja o astfel de lege, susţin iniţiatorii proiectului.

Florin Roman, deputat, inițiatorul legii: „Proiectul de lege vine cu o sancţiune destul de dură pentru cei care nu îşi achită amenzile în sensul că, dacă în termen de 60 de zile acest lucru nu se întâmplă, li se ridică dreptul de a conduce autovehiculul prin ridicarea dreptului de a conduce.”

- Reclamă -

În prezent, cei care primesc o amendă de circulaţie au la dispoziţie 15 zile ca să o poată plăti pe jumătate. Multora însă nu le pasă, iar prejudiciul cauzat astfel bugetelor locale este foarte mare.

Laurențiu Dan Leoranu, deputat PNL, inițiatorul proiectului: „’Neachitarea lor, aduce nerealizarea unor venituri şi persoana aceea respectivă rămâne cu datorii la bugetul local. Pe ea poţi ″să o strângi cu uşa” doar atunci când ajunge să facă o tranzacţie sau are nevoie de un act fiscal de la primărie. Sunt persoane care nu şi-au achitat ani de zile aceste amenzi prejudiciind aşadar bugetul local.”

Plata amenzilor reprezintă şi o formă de disciplinare a şoferilor români, susţin iniţiatorii proiectului. Un lucru absolut necesar – mai spun aceştia – pentru o ţară precum România, care înregistrează cel mai mare număr de morţi în accidente rutiere din Uniunea Europeană. La noi în ţara mor câte 85 de persoane la fiecare milion de locuitori.

Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Ce a găsit Poliția în casa bărbatului mort după ce o bombă pe care o construia i-a explodat în faţă

Un bărbat de 44 de ani a murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală. Materialele folosite...