Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au efectuat, vineri noapte, mai multe acțiuni de control, în mai multe zone din oraș. 

Vizați au fost și cei care merg nopatea în zona Sălii Sporturilor, unde turează excesiv mașinile.

“La data de 23 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au organizat și desfășurat o acțiune pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.

Activitățile s-au desfășurat în mai multe zone ale municipiului Ploiești, cu sprijinul reprezentanților R.A.R. Prahova.

Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 43 de autovehicule și au fost efectuate 33 de testări cu aparatul etilotest.

De asemenea, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:

Comportament agresiv în traficul rutier = 2
Conducere sub influența alcoolului =1
Nerespectarea semnificației culorii roșu = 1
Defecțiuni tehnice sistemul de iluminare = 5
Dispozitive neomologate = 2
Anvelope de alte dimensiuni = 3
Inspecției tehnică expirată =1

Valoarea sancțiunilor este de 8.140 de lei.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1.Un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Horezului din municipiu, a oprit și a repornit vehiculul de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților.

În cauză, a fost sancționat contravențional conform OUG nr.195/2002 cu amendă în valoare de 580 de lei fiindu-i reținut permisul de conducere, pentru 30 de zile.

2.Tot în cadrul acțiunii, pe strada Eroilor a fost depistat un conducător auto care a oprit și a repornit vehiculul de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților.

Bărbatul în cauză, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0, 36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost sancționat contravențional coform OUG nr.195/2002 cu amendă în valoare de 1.886 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile.

Acțiunile polițiștilor rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești vor continua și în zilele următoare”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here