Poliția Locală Ploiești a acționat, în perioada 12 – 18 martie 2018, în vederea menținerii unui climat de liniște și ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în total 252 sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele de conviețuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 97.520 lei.

Dintre acestea, 48 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11.150 lei au fost aplicate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice pentru oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis, conducătorilor auto care nu au respectat prevederile art. 111, 142 și 143 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulația pe drumurile publice. Pentru transportul de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, precum și pentru utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite la nivelul municipiului, au fost sancționați 77 de conducători auto, cu amenzi ce au totalizat 19.250 lei.

Acțiunile desfășurate de Serviciul Ordine Publică în ceea ce privește accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală și a vehiculelor folosite, trase sau împinse cu mâna pe raza municipiului Ploiești, au avut ca rezultate aplicarea unui număr de 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8675 lei, și confiscarea a peste 1,5 tone deșeuri reciclabile.

Celelalte structuri cu drept de constatare a faptelor de natură contravențională în domeniile control comercial, disciplină în construcții, afișaj stradal și protecția mediului, au aplicat 86 de amenzi  în sumă de  58.445 lei.

Sursa: comunicat Poliția Locală Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here