Azi, 23 decembrie, în apropierea Sfintei Sărbători, polițiștii Serviciului Rutier Prahova și cei ai Biroului Rutier Ploiești au oprit în trafic conducătorii auto care tranzitau municipiul Ploiești. Ei le-au oferit șoferilor opriți biscuiți și cafea, pentru a preîntâmpina acumularea oboselii la volan.

“Somnolența la volan reprezintă o combinație periculoasă, efectele oboselii fiind comparate cu cele ale conducerii sub influența alcoolului. La fel ca alcoolul, somnolența încetinește timpul de reacție, scade gradul de conștientizare a mediului înconjurător, crescând riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.

Mesajele polițiștilor au venit în contextul sezonului rece, mai ales în această perioadă din an în care valorile de trafic sunt crescute:

-Fă pauze, cel puțin o dată la 2 ore, pentru a nu se instala starea de oboseală și pentru a nu produce evenimente negative!

-Lasă pe mâine, dacă nu poți conduce azi!

-O pauză mică te va energiza și vei putea continua drumul în siguranță!

-Viteza poate fi bună, dar graba e rea!

-Într-un trafic infernal, să fii calm e ideal!

Pauzele lungi și dese, cheia călătoriei perfecte!” se arată într-un comunicat al IJP Prahova.

Recomandările au fost oferite participanților la trafic cu speranța că vor conștientiza că implicarea în orice eveniment rutier le va consuma mult mai mult timp decât dacă se vor deplasa cu prudență.

Potrivit sursei citate, acțiunea a avut ecouri bune în rândul conducătorilor auto, care au apreciat inițiativa și au fost încântați că au fost opriți de către oamenii legii într-un alt context, concluzionând că astfel de acțiuni ar fi utile și pe viitor.

 

Foto: IJP Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here