O parte dintre șoferii TCE au afișat pe autobuze mesaje de susținere a grevei angajaților Societății de Transport București (STB). Un astfel de mesaj a fost publicat pe facebook de către unul dintre membrii Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesioniști Ploiești, sindicatul nereprezentativ al angajaților TCE, societatea de transport public subordonată primăriei Ploiești.
“Membrii Sindicatului Liber al Transportatorilor Profesioniști din Ploiești, din cadrul TCE S.A. Ploiești, sunt solidari cu Sindicatul Transportatorilor din București”, se arată pe o foaie A4 care a fost pusă în parbrizul unui autobuz din Ploiești.

Reamintim că greva STB continuă vineri, 21 ianuarie, deși joi o decizie judecătorească executorie a stabilit că șoferii trebuie să reia activitatea. De asemenea, poliția Transporturi Bucuresti s-a autosesizat joi împreună cu Parchetul Sectorului 3 în legătură cu greva angajaților STB și cele două instituții au deschis un dosar penal, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Procurorii suspectează încălcarea legii de către sindicaliștii STB după ce aceștia au refuzat să intre la lucru pe tot parcusul zilei de joi, refuzând și să asigure – conform legii – o treime din mijloacele de transport în comun.

Tribunalul București a suspendat joi greva STB și a dispus ”reluarea imediată a activității”, potrivit deciziei pronunțate. Sentința Tribunalului este executorie, chiar dacă poate fi atacată cu apel.

Serviciul de Transport București (STB), compania subordonată Primăriei București, a cerut încă de dimineață judecătorilor să suspende greva sindicaliștilor, pe care o consideră ilegală pentru că nu au fost respectați pașii legali. Magistrații au analizat speța în regim de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here