Un bărbat a fost prins băut la volan, vineri, de polițiștii prahoveni, în urma unei acțiuni a Serviciului Rutier Prahova organizată pe DN1. Potrivit IPJ Prahova, șoferul, care conducea o autoutilitară avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul unei autoutilitarea a fost prins băut la volan, vineri, de către polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier Prahova, în urma unei acțiuni care a avut loc pe Drumul Național 1.

”În cadrul acțiunii a fost constatată și o infracțiune, respectiv conducere sub influența băuturilor alcoolice, în cazul unui conducator auto depistat la volanul unei autoutilitare, cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată scris în cadrul unui comunicat de presă emis de IPJ Prahova.

Acțiunea demarată de Serviciul Rutier Prahova a avut ca scop principal disciplinarea conducătorilor auto și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere care au avut ca principale cauze de producere viteza și nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii rutieri au acționat pe DN 1, ocazie cu care au verificat 53 de autovehicule, iar în urma abaterilor constatate, au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 18.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 35 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 4 pentru abateri comise de pietoni și 10 pentru alte încălcări ale legislației rutiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here