conducte cet brazi caf 2 caldura ploiesti termoficare
Operatorul Termo Ploieşti îşi va redresa situaţia financiară în momentul în care va începe să lucreze în sistem de cogenerare, lucru care s-ar putea întâmpla chiar de luna viitoare, anunţă primarul Andrei Volosevici.

Primarul municipiului Ploieşti a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre situaţia operatorului de termoficare din subordinea Consiliului Local, căruia mulţi se grăbesc să-i cânte prohodul. Andrei Volosevici a anunţat că societatea ar putea începe să folosească turbine pentru cogenerarea de curent electric, mai întâi cea rămasă de la Veolia Energie, care ar putea fi pusă în funcţiune în câteva zile, şi apoi cea aferentă cazanului 5 al CET Brazi, care încă n-a fost transferat de la Consiliul Judeţean.

Practic, prin folosirea turbinelor, operatorul ar putea ca pe lângă agent termic să producă şi curent, prin cogenerare, acesta urmând să fie livrat în reţeaua naţională. Primarul Volosevici a mai estimat, în urma discuţiilor cu specialişti din domeniu, că veniturile din cogenerare la nivelul Termo Ploieşti ar putea ajunge până la 10.000 de euro pe oră. Edilul a anunţat că Termo va scăpa de problemele financiare, rămânând totuşi cu cele tehnice, de pe urma folosirii celebrului CAF 2, etichetat drept o “carcasă”.

“Nu va mai fi mai deloc vreo problemă, exceptând cele tehnice, vizavi de o «carcasă» pe care o avem. Uşor dar sigur, încep să crească încasările. Cred că în prima săptămână a lunii februarie punem în funcţiune tot ce înseamnă structura 5 şi atunci vă daţi seama că nişte bani vin şi de acolo. Eu cred foarte mult în specialişti. Cei de la ISPE (n.r. Institutul de Studii și Proiectări Energetice) mi-au spus că pe contracte corect făcute putem să încasăm undeva în jur de 10.000 de euro pe oră. Asta înseamnă 5 – 5,5 milioane de euro. Tu vinzi şi energie, deci faci bani. Şi atunci ai un depozit financiar care îţi poate folosi pentru începutul de iarnă”, a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here