Daţi un leu pentru autostradă! Este soluţia propusă de un parlamentar PMP, pentru ca România să aibă drumuri de mare viteză. Nu mai are încredere în instituţii, aşa că se bazează pe cetăţeni. Le cere să redirecţioneze 3,5 la sută din impozitul pe venit, pentru construcţia de autostrăzi.

Ionuţ Simionică spune că s-a inspirat din cunoscutul slogan: “Daţi un leu pentru Ateneu”. Nu toţi colegii săi sunt încântaţi de iniţiativa parlamentarului şi spun că problema nu este lipsa banilor, ci mai degrabă incapacitatea instituţiilor de gestiona o astfel de investiţie.

Ionuţ Simionică spune că soluţia ar fi ignorarea ONG-urilor şi redirecţionarea impozitului pe venit, către kilometrul de autostradă. Tot acolo ar trebui să ajungă şi cei 20% din impozitul pe profit al companiilor.

Ionut Simionică, deputat PMP, initiator: „Se creează nişte fonduri regionale şi aceşti bani pot fi folosiţi doar pentru construcţia de autostrăzi. La şase luni, Ministerul Transporturilor trebuie să prezinte datele oficiale cu venituri şi cheltuieli, deci o dată la 6 luni e o dare de seamă în faţa cetăţenilor”.

Ideea nu este susţinută nici de Putere, nici de Opoziţie.

Cătălin Drulă, deputat USR: „Problema investiţiilor în momentul de faţă nu sunt banii, ci incompetenţa şi hoţia generalizată din domeniu, în special la Compania de Infrastructură şi la Ministerul Tranpsoturilor, unde nu se întâmplă nimic, sunt licitaţii blocate, sunt proiecte nelansate care stau în sertare”.

Sorin Bota, deputat PSD: „Este mai simplu să te bagi în seamă, să spui că ai o soluţie magică, unde soluţia nu e necesară. Legea bugetului prevede sursele de finanţare pentru fiecare modalitate sau, dacă proiectele sunt facute prin Parteneriat Public Privat, investitorul privat poate să îşi atragă sursele cum doreşte”.

Sursa: www.digi24.ro

1 COMENTARIU

  1. Eu vreau ca parlamentarii sa nu fie remunerati . Si mai vreau ca orice lege emisa de parlament sa fie sustinuta de semnaturile cetatenilor ; cel putin 1.000.000 de semnaturi de la cetatenii cu drept de vot . Cel putin 20.000 de semnaturi din fiecare judet .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here