fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Soluțiile propuse de ALDE pentru problema de la Piața Centrală

Citește Și

- Reclamă -

După ce la începutul lunii mai o bucată din tavanul Pieței Centrale din zona unde se vând flori a căzut, Inspectoratul de Stat în Construcții a efectuat o expertiză asupra pieței, în urma căreia a semnalat că întreg platoul destinat comercianților ar trebui dărâmat, întrucât prezintă pericol atât pentru comercianți, cât și pentru persoanele care își fac cumpărăturile din acel loc.

ALDE Prahova a emis un comunicat de presă referitor la acest subiect, prin care propune soluții pentru remedierea problemei:

Consilierii ALDE și PSD salută disponibilitatea consilierilor PNL, anunțată public, de rezolvare a situației grave în care se află clădirea Pieței Centrale din Ploiești. Având în vedere că primarul municipiului Ploiești, Dobre Adrian Florin, a fost înștiințat oficial în data de 6 iulie 2016 despre faptul că expertiza privind siguranța în exploatare constată pericolul de prăbușire a clădirii Pieței Centrale, încadrată în gradul I de risc seismic și până în prezent a fost absolut dezinteresat de găsirea unei soluții la această problemă, consilierii PSD și ALDE îi cheamă alături pe consilierii PNL pentru deblocarea urgentă a situației de criză, astfel:
1) Cerem primarului Dobre Adrian Florin convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului Local Ploiești pentru adoptarea unui proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Hale și Piețe SA pentru realizarea unei construcții provizorii, pe structură metalică, în parcarea din str. Griviței, în incinta căreia vor putea fi relocați o parte dintre comercianții și producătorii afectați.
2) Cerem preluarea clădirii Pieței Centrale din Ploiești în patrimoniul municipalității și finanțarea din bugetul local, în regim de urgență, a lucrărilor de demolare a construcției existente  precum și a lucrărilor de construire a unei clădiri noi și moderne a pieței agroalimentare. SC HALE ȘI PIETE S.A. deține un proiect tehnic privind construirea Pieței Centrale Agroalimentare, cu autorizație de construire valabilă, proiect care poate fi cesionat către Primărie, cu autorizația de construire și avizele aferente. Reamintim colegilor PNL că acest proiect are indicatorii tehnico-economici aprobați de către Consiliul Local. Suma necesară acestei investiții, circa 20 de milioane de lei, poate fi asigurată în cursul anului 2017 din creditul contractat deja de municipalitate.
3) Cerem primarului Dobre Adrian Florin și consilierilor locali PNL să lase partizanatul politic și să acționeze pentru ploieșteni. Faptul că până în prezent nu au fost în stare să vină cu nicio soluție concretă nu trebuie să îi împiedice să susțină soluțiile bune propuse de alții, în speță de consilierii locali ALDE și PSD.
Grupurile consilierilor locali PSD și ALDE pentru municipiul Ploiești
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Rezultate Sondaj Incomod: voturi pentru primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova

Ziarul Incomod a realizat un sondaj privind voturile pentru primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova. Timp de o săptămână,...