Atentatele de la Paris de vineri seară, 13 noiembrie 2015, s-au soldat cu 129 de morți și sute de răniți, fiind revendicate de gruparea Statul Islamic. A doua zi, reporterii ziarului Incomod au luat legătura cu o ploieșteancă stabilită în Paris de aproximativ cinci ani, și au prezentat cititorilor în exclusivitate mai multe amănunte despre noaptea de groază pe care au trăit-o parizienii în urma atacurilor teroriste.

Declarațiile femeii au fost absolut impresionante, aceasta povestind despre sentimentele de frică care i-au dominat pe toți cei care locuiesc în Franța. „Ne e frică să mai ieșim din case, să mergem pe stradă, să mergem cu autobuzul, cu trenul sau cu metroul. Nu cred că atentatele se vor opri aici, cred că e de abia începutul, iar următoarele ținte ar putea fi stațiile, unde sunt cei mai mulți oameni.”.

Mai mult decât atât, ploieșteanca ne-a vorbit despre viața pe care o duc arabii și despre mentalitatea pe care o au, făcând apel la români să nu îi primească pe refugiați în țară. Femeia explică motivele pentru care imigranții nu trebuie adăpostiți de către statul român: „ Nu trebuie primiți! Unde vin, se înmulțesc ca șobolanii și unde vor sta ei nu vor mai exista tradiții, ei își impun credința fără să țină cont de a altora. Mănâncă doar ce vor ei, din magazine special făcute pentru ei, nu acceptă altceva. La ei carnea trebuie să fie „halal”, inclusiv puiul trebuie să fie tăiat după cum vor ei. „Halal” înseamnă că animalele trebuie tăiate cu capul în jos, cu fața spre Mecca, iar după ce li se taie gâtul trebuie lăsate să se scurgă sângele și de abia apoi o mănâncă. Refugiații nu au cerut locuri de muncă, au cerut doar adăpost și bani. Ei nu vor să lucreze. Unii se angajează șase luni, apoi intră în șomaj și trăiesc bine-mersi. Am vecini, familii de arabi cu trei-patru copii, mama și tatăl sunt în șomaj, dar ei au vile și mașini. Deși nu muncesc, toți o duc bine.”.

Ziarul Incomod vă propune să răspundeți la un sondaj de opinie pentru a afla care este părerea dumneavoastră în ceea ce privește primirea refugiaților în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here