fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Sorin Blejnar, reținut de procurorii anticorupție din Ploiești. VIDEO

Citește Și

- Reclamă -

Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, a fost reținut de procurorii anticorupție din Ploiești pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri la sediul DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

La ieșire din sediul DNA, Sorin Blejnar a declarat, cu cătușele la mâini, că „nu trebuie să se ia în calcul denunțurile oamenilor cu probleme și mă consider total nevinovat”.

- Reclamă -

Se pare că denunțător în acest nou dosar este Horațiu Bruno Berdilă, inculpat în dosarul „Bani pentru partid”, alături de Vasile Blaga și de Gheorghe Ștefan (Pinalti). Berdilă a condus timp de șase ani, până în ianuarie 2015, firma Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT, care în martie 2016 a intrat în insolvență.

„Romsys, o firmă abonată la contracte IT de milioane de euro cu statul, a intrat în insolvență cu două săptămâni în urmă. Și nu doar atât. Cel care a condus compania, până anul trecut, are mari probleme cu legea după ce procurorii au descoperit că a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro. Bruno Horațiu Berdilă a fost arestat preventiv 30 de zile după ce ‘în perioada 2011-2012, în calitate de administrator de drept al SC Romsys SRL, a înregistrat, în documentele financiar-contabile și în documentele justificative fiscale, operațiuni nereale, de achiziții de bunuri (soluții IT, consultanță pentru securizarea sistemelor informatice și licențe informatice) de pe teritoriul național, de la societăți comerciale de tip fantomă, controlate tot de el, în acest fel sustrăgându-se de la plata TVA-ului’, au explicat anchetatorii în motivarea reținerii. Toate aceste motive nu au pus nici un obstacol însă în câștigarea licitațiilor cu statul roman”, scria Libertatea în data de 7 aprilie 2016.

De firma Romsys se leagă acum și dosarul lui Sorin Blejnar, care este acuzat că în anul 2012, când era șef la ANAF, și-a traficat influența pentru ca societatea lui Berdilă să câștige un contract de IT, în schimbul acestui lucru, Blejnar primind suma de 10 milioane de lei.

- Reclamă -

Iată comunicatul DNA Ploiești despre reținerea lui Sorin Blejnar:

Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 7 noiembrie 2016, a inculpatului

BLEJNAR SORIN, la data faptei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) cu rang de secretar de stat, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influență,

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului anul 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.
Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca acești să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.
În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale.

Inculpatului Blejnar Sorin i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 8 noiembrie 2016, Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Vezi mai jos imagini cu Sorin Blejnar încătușat la ieșire din sediul DNA Ploiești:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut