Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare de către judecătorii Curții de Apel București.

În sentința dată vineri, 13 mai, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 euro, dar și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general al Capitalei în București. Imobilele sunt pe strada Herăstrău din București și în localitate Ciolpani și Ilfov.

În același dosar a fost condamnat și un fost director din primăria București, Popa Bogdan Cornel, la 11 ani și șase luni de închisoare.

Totodată, fostul șofer al lui Oprescu, Cristian Stanca a primit șapte ani și două luni de închisoare.

Sorin Oprescu a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani proveniți din acte de corupție.

Inițial, Tribunalul București l-a condamnat pe Sorin Oprescu la cinci ani și patru luni de închisoare, pentru luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Decizia a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mai mare.

Potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here