Sorin Oprescu împreună cu fiul său și fratele acestuia au fost acționari la opt societăți, de la care au obținut în ultimii cinci ani, peste 14 milioane de euro. Firmele familiei Oprescu au desfășurat activități în domeniul importului și exportului, consultanță în afaceri, activități sportive și medicale. Când a ajuns în funcții publice importante, primarul Capitalei s-a retras din aceste societăți și a cedat acțiunile în favoarea fiului său, Mircea.

În 1992, Oprescu a intrat în afaceri împreună cu doi colegi medici, care au deschis o firmă de import-export cu produse alimentare. La scurt timp, Sorin Oprescu s-a reprofilat și a deschis un lanț de clinici medicale. Rețeaua Academica este cea mai importantă afacere a familiei Oprescu.

În 2007, a fost înființată compania Medical Prestige SRL de către Sorin Oprescu împreună cu fratele său și omul de afaceri Cătălin Aurel Galea. Compania administrează lanțul Academica. Ulterior, Oprescu i-a cedat fiului său 25% din acțiuni, numindu-l administrator. În prezent, familia Oprescu deține 75% din acțiuni în această firmă.

Compania Medical Prestige se ocupă cu analizele medicale specializate. În ultimii cinci ani, au intrat 9,3 milioane de euro în conturile familiei Oprescu.

Anais Medical Center SRL este o altă afacere a familiei Oprescu care în ultimii cinci ani a avut afaceri de aproximativ 4,5 milioane de euro. La Registrul Comerțului, Anais Medical Prestige Center figurează ca fiind administrată de către fiul lui Sorin Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here