Soții Dulgheru din satul Minieri, comuna Filipeștii de Pădure, au murit la un interval de câteva ore la Spitalul Județean. Amândoi se vaccinaseră împotriva COVID 19. Fiica lor este și ea infectată, fiind internată în stare gravă la ATI. 

Femeia avea 66 de ani, iar soțul ei, 71. Ambii ar fi avut au avut simptome asociate COVID, dar nu au mers la spital, fiind convinși că este vorba despre o simplă răceală, potrivit antena3.ro.

Cei doi soți erau programați la vaccinare și au mers la Câmpina, pe 3 martie.

Din acel moment, starea ei s-a înrăutățit. Pe 6 martie, familia a chemat ambulanța.

Femeia a fost dusă la Spitalul Județean din Ploiești. La fel și bărbatul acesteia, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat rapid.

Din păcate, femeia a murit pe data de 18 martie, iar soțul ei, pe 19 martie.

Ce spune DSP Prahova

DSP a anunțat că nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între vaccin și cauza decesului celor doi. De asemenea, DSP susține că nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii post-vaccinare.

DSP Prahova a specificat că cei doi soți nu prezentau simptome la momentul vaccinării, iar primele semne ale bolii ar fi apărut după două zile de la inoculare.

”În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare, a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și achetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului.

În urma anchetei, DSP Prahova a constatat că cei doi soți din satul Mineri, o femeie în vârstă de 66 de ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani, au fost vaccinați la data de 3 martie, la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Câmpina.

În punctul de triaj nu au fost identificate contraidicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare”, se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Potrivit datelor oferite de DSP, cei doi soți au chemat ambulanța în cursul zilei de 6 martie, atunci când acuzau amețeli și stare generală modificată. După ce au fost consultați, au fost transferați la UPU din Spitalul Județean Ploiești, acolo unde au fost și confirmați pozitiv cu COVID-19.

Ulterior, aceștia au fost transferați în secția de ATI pentru că au dezvoltat o formă severă a bolii.

În urma anchetei epidemiologice s-a constatat că primele simptome ale celor doi soți au fost semnalate în cursul zilei de 5 martie.

”Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, a mai precizat DSP în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here