fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Spectacol auto pe Bulevard. Campionatul de îndemânare auto și super slalom „Trofeul Ploiești 1”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Campionatul Național de Super Slalom (CNSS) și în Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA) organizate în cadrul evenimentului ”Trofeul Ploiești 1”, se vor desfășura în perioada 14-15 mai, pe Bulevardul Independenței, sub autoritatea Federației Române de Automobilism (FRAS).

Potrivit unui comunicat al FRAS, în ultimul deceniu, Asociația GT Auto Club Sportiv a mai organizat cu succes campionate de îndemânare auto în diverse centre comerciale din zona limitrofă a Ploieștiului, dar de această dată propune un regal automobilistic chiar în zona de promenadă a orașului, având sprijinul și implicarea Primăriei Municipiului Ploiești.

„Evenimentul este structurat în două zile, sâmbătă, 14 mai, fiind programate antrenamentele libere, în intervalul orar 12.00 – 20.00, în timp ce duminică, 15 mai, de la ora 10.00, va avea loc antrenamentul cronometrat, urmat de cele două manșe de concurs și festivitatea de premiere (în jurul orei 19.30).

- Reclamă -

Ambele campionate au la bază îndemânarea auto, cu următoarele precizări:

CNSS: Participă piloții experimentați, cei cu vechime înîndemânare auto, viteză în coastă, circuit sau raliuri, care vor garanta publicului prezent un spectacol de zile mari prin abordările traseelor de slalom. Lor li se vor adauga juniorii, cu vârste între 14 și 18 ani, participările feminine și seniorii de peste 65 de ani.

CNIA: Participă piloții debutanți, cei care fac primii pași în motorsport, aceștia avândșansa de a învăța elementele de bază în îndemânarea auto, atât de necesare pentru a le dezvolta abilitățile specifice acestui gen de competiție. După trei ani competiționali, în funcție de aspirațiile și talentul fiecăruia, sportivii pot promova în CNSS sau în campionate de viteză în coastă, circuit sau raliuri.

- Reclamă -
Manșele de concurs programate duminică, 15 mai, vor fi transmise live pe pagina de Facebook a FRAS (https://ro-ro.facebook.com/FRAS.RO/).

 - Ziarul INCOMOD

Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele special amenajate pentru spectatori și să respecte indicațiile forțelor de ordine privind siguranța deplasării pe lângă circuitul special amenajat pe Bulevardul Independenței (rondul 1 – parcul de service și rondul 2 – zona start).

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Ploiești, AFI Ploiești, Hotel Best, Lace Magazin, le Bonbon, ISUJ Prahova, Poliția Locală Ploiești, IJJ Prahova ”Colonel Alexandru Enescu”,  SGU Ploiești.

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe și premii de la Valtec (ulei Repsol), Metalubs, Tegee International, Omega Motorsport, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone-Vianor.

- Reclamă -

Următoarea etapă din cadrul CNSS și CNIA, ”Trofeul Ploiești 2”,se va desfășura tot la Ploiești, în perioada 4-5 iunie, și tot pe Bulevardul Independenței”, precizează Federația Română de Automobilism.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img