caine boldescu

caine boldescuDirecția de Sănătate Publică Prahova (DSP) a sancționat atât Spitalul Boldescu, cât și o angajată a instituției sanitare, ca urmare a unor articole apărute în ziarul Incomod. Redacția noastră a publicat mai multe materiale foto și video care arată că pe holurile spitalului animalele se plimbă în voie, printre bolnavi.

Detalii aici!

Ulterior, Asociația Inițiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC), în calitate de referent naţional al REŢELEI INTERNAŢIONALE «AVOCA – Reprezentare pentru Victimele Atacurilor Canine», a solicitat în mod oficial Direcției de Sănătate Publică Prahova să ia măsurile legale care se impun în această situație.

Detalii despre solicitarea Asociației aici!

Astăzi, atât reprezentanții DSP, cât și cei ai IREC ne-au comunicat măsurile pe care DSP le-a luat în urma problemei semnalate în presă. Vă redactăm mai jos textul integral:

“Urmare adresei Dvs. inregistrata la D.S.P. Prahova cu nr. 29191/01.10.2015, referitoare la prezenta câinilor fara stapan in incinta Spitalului Judeţean de Urgenta Ploieşti – sediul Boldescu si a inspecţiei sanitare efectuata in data de 12.10.2015, s-au constatat urmatoarele:

– la data si ora controlului erau prezente animale (câini, pisici) in curtea unitatii sanitare.

Pentru deficientele constatate s-a sanctionat unitatea sanitara, conform OG 2/2001, cu AVERTISMENT si o angajata, conform HG 857/2011, cu amenda contravenţionala.

S-a solicitat unitatii sanitare ca in regim de urgenta sa ia toate masurile necesare pentru indepartarea animalelor din incinta unitatii sanitare si sa intocmeasca un plan de masuri pentru evitarea apariţiei unei situatii similare.
sanctiune dsp boldescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here