Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ia în calcul comasarea Spitalului de Obstetrică Ginecologie cu Spitalul Județean de Urgență Ploiești! Până în luna decembrie va analiza această situație și va veni cu o propunere în fața consilierilor județeni. Ideea a pornit de la faptul că numărul redus de paciente de la Maternitate duce la faptul că unitatea spitalicească nu își poate suporta costurile, prin nerespectarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate.

“Analizez acest lucru, până în decembrie voi veni cu o propunere în fața Consiliului Județean, dacă cumva observ că ei nu își acoperă cheltuielile din contractul cu Casa de Asigurări și nu își îndeplinesc acest contract. În cazul acesta, altă soluție nu există”, a declarat Bogdan Toader pentru ziarul Incomod.

În cadrul unei emisiuni difuzate la Ploiești TV, președintele CJ Bogdan Toader a explicat că pentru a primi banii de la Casa de Asigurări Maternitatea trebuie să aibă minim 1.000 de paciente pe lună, dar că în unele cazuri nu sunt mai mult de 6-700 pe lună, astfel că unitatea spitalicească nu își poate acoperi cheltuielile avute cu salarii și cu medicamente. Sediul ar rămâne în aceeași locație în cazul unei comasări, dar paturile nefolosite de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie ar putea fi duse la Spitalul Județean pe secțiile aglomerate și, astfel, spitalul ar avea și o clasificare mai bună din partea Ministerului Sănătății.

Totodată, președintele Consiliului Județean ia în calcul și o reducere a numărului de angajați de la Maternitate, unde în prezent lucrează aproximativ 400 de persoane, iar inițiativa vizează atât medici și asistente, cât și infirmiere și persoane care sunt angajate pe funcții administrative.

Întrebat de reporterii Incomod dacă surplusul de angajați va fi mutat la Spitalul Județean de Urgență sau dacă le vor fi desfăcute contractele de muncă, Bogdan Toader a răspuns că “depinde de situație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here