Noi acuzații la Spitalul de Pediatrie din Ploiești. Mama unui băiețel de 3 ani susține că acesta a fost diagnosticat greșit și că a fost nevoită să meargă la București.

Mama copiului susține că personalul medical de la Spitalul de Pediatrie nu a respectat procedurile.

“În data de 14 februarie, în jurul prânzului, se întâmplă ca băiețelul meu să cadă în timp ce se juca, lovindu-se la piciorușe.

Dată fiind starea lui de plâns continuu și văzând că nu mai poate să meargă, decid să merg cu el la Spitalul de Pediatrie din Ploieșți. Ajunși la spital, ni se face o foaie de interne (din care se poate vedea clar că nu conține parafa medicală, iar semnătură este scrisă de asistență) și se efectuază cu greu o radiografie.

După efectuarea radiografiei și sosirea rezultatului, doamna asistență prezență, nu i-am reținut numele, o sună pe dna doctor Daniela Terchila să-i aducă la cunoștință că mai are 4 “bucăți” (bucăți de ce, de pâine, de ce anume, se înțelege). În tot acest timp continuă convorbirea telefonică dintre asistență-doctor, din care rezultă, din spusele asistenței medicale, că este doar o contuzie, că ea nu vede nimic grav.

Menționez clar că, în tot acest timp, copilul nu este văzut, consultat de niciun medic de la urgențe, nimic. Consultația are loc telefonic, cu sfatul de a da nurofen și de e reveni luni la control (care control, nu știu).

Ajunși acasă, situația devine tot mai gravă, nurofen peste nurofen, nopți nedormite, plânsete s.a.

Luni, 18.02.2019, revin speriată la spital, cu copilul în brațe plângând, care refuză mâncarea și să meargă pe jos, cu piciorul vizibil umflat.

Menționez, din nou, că de această dată, nu am.fost primită, copilul nu a fost consultat, medicul de garda nu coboară, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul să meargă, observă că ceva are la picior, dar nu, nu deranjează medicul de gardă.

Insist ca cineva să vadă copilul, aștept o oră pe hol, le rog insistent să-mi vadă cineva copilul, că nu mai rezist cu el, să l vad cum plânge la mine în brațe.

Asistența (că m-am săturat să le zic doamne) spune că dacă dna Terchila nu este, nu poate să mă vadă nimeni, și-mi spune că nu mă poate ajuta, că nu poate deranja medicul (de gardă, probabil). Mă rog, efectiv, să facă ceva copilului. Nimic. Mergeți acasă (se poate verifică pe camere, prezența în spital și cât am stat).

Ajung acasă, unde mă așteaptă ceilalți 2 copii de care trebuie să am grijă.

Astăzi, 20.02.2019, mă decid să merg la spitalul Grigore Alexandrescu, unde se fac mai MULTE RADIOGRAFII, COPILUL ESTE CONSULTAT ȘI TRATAT AȘA CUM AR FI FOST NORMAL ȘI LA SPITALUL DIN PLOIEȘTI.

Medicii sunt uimiți de faptul că vin din Ploiești și, în același timp, de faptul că nimeni nu a văzut o fractură așa mare, că până și eu care nu am studii de specialitate pot vedea cu ochiul liber.

Da, fractură, se pune tot piciorușul în ghips, iar dacă nu trece în 3 săptămâni, operație, din cauza faptului că a stat prea mult cu piciorul netratat.

Și acum, să-mi zică și mie cineva, cum poate o mamă cu 3 copii să îndure atâta indiferență și să-ți lași copilul o săptămână cu piciorul rupt pentru că nimeni nu te bagă în seama și nu te ia în serios, dacă mergi ca un om simplu într un spital de stat.

Și cum să-ți privești cu atâta neputință, copilul, care stă în pat la 3 anișori, plângând de durere, cu piciorul rupt pentru că nimeni nu te bagă în seamă.

Să răspundă cine este vinovat. Nu este posibil așa ceva.

Și ce este mai grav, un doctor fără studii sau unul cu studii de specialitate care nu este în stare să te trateze serios și te lasă să mori cu zile?!

Voi merge mai departe și am să fac sesizări. Va rog să dați #share, să se vadă toate aceste nereguli și nedreptăți la care tot suntem supuși de fiecare dată.

Atașat,.găsiți documente, în vederea celor spuse mai sus”, a scris mama copilului pe Facebook.

Ce spune conducerea spitalului

Managerul spitalului Cătălin Vișean a explșicat o parte din acțiunile personalului medical, atât la prima venire a pacientului, cât și la cea de-a doua.

Într-uan dintre declarațiile oferite ziarului Telegrama, acesta susține că băiețelul se afla într-o stare mai bună decât susține mama sa și că “se juca pe telefon”. Fișa medicală cu care băiețelul a ieșit de la spitalul de copii din București arată însă cât se poate de clar: fractură veche de o săptămână…

Ce a declarat Cătălin Vișean:

*Mama s-a prezentat cu copilul joi, pe 14 februarie. Copilului i-a fost făcută radiografie, care a fost văzută de medic, pe calculator, pe secție. Nu se vedea foarte clar o linie de fractură și copilul a fot rechemat la control luni, în intervalul 9.00 – 12.00. Mama a revenit luni, în jurul orei 20.00. Medicul nu era la serviciu și i s-a spus să vină a doua zi de dimineață.

*Există situații în care medicul de gardă nu poate coborî imediat. Pentru a evita creșterea timpului de așteptare, medicul poate vedea radiografia pe calculator, din secție. Asistenta i-a comunicat simptomele și așa s-a ajuns la diagnosticul de contuzie.

 

*Doamna a venit la ora 19.41, a intrat la Camera de Primiri Urgențe cu copilul în brațe și a arătat biletul pe care îl avea din 14 februarie. A fost trimisă la Chirurgie, tot la Urgențe, unde a intrat la ora 19.44, fără copil, pe care l-a lăsat cu cineva, probabil cu tatăl. La ora 19.45 a plecat din spital și nu a mai revenit. Ca fapt divers, copilul se juca pe telefon, nu era în starea descrisă de doamna respectivă.

*Din ce am aflat până acum, luni seară, mama s-a prezentat la Urgențe doar cu bilețelul pe care îl primise pe 14 februarie. Aceasta nu avea copilul cu ea. Este posibil să fi fost în mașină, nu știu. Voi demara o anchetă pentru a vedea exact ce s-a întâmplat atunci, este foarte grav dacă a adus copilul în spital și asistenta  a refuzat să cheme medicul de gardă. Dacă acest lucru se confirmă, asistenta va fi sancționată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here