Începând de marți, 05 mai 2020, Spitalul Municipal Câmpina, declarat spital suport pentru pacienții cu noul COVID-19, deține un aparat medical de testare care poate depista virusul SARS-CoV- 2 în doar 15 minute.

Anunțul a fost făcut de Primăria Câmpina prin intermediul unui comunicat de presă:

Spitalul Municipal  Câmpina  are, începând de astăzi, un aparat de testare care depistează noul coronavirus

Primăria municipiului Câmpina aduce la cunoștința cetățenilor că, începând de astăzi, 05 mai 2020, Spitalul Municipal Câmpina, declarat spital suport pentru pacienții cu noul COVID-19, deține un aparat medical de testare care poate depista virusul SARS-CoV- 2 în doar 15 minute.

Managerul spitalului, Dr. Călin Tiu, ne-a comunicat faptul că aparatul a venit însoțit de un kit de 100 de teste ce vor fi folosite cu preponderență în vederea testării și implicit a trierii urgențelor ajunse în spital.

Această donație este binevenită. Considerăm că, de acum, Spitalul municipal Câmpina are un plus în operativitate și un grad mai mare de siguranță, testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus fiind una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea COVID-19.

Dorim să mulțumim, pe acestă cale, Asociației non-profit “Dăruiește Aripi” care a achiziționat acest echipament medical prin intermediul sponsorizărilor, dar și domnului senator Iulian Dumitrescu – membru al Comisiei pentru sănătate publică din Senat și Președinte al Organizației PNL Prahova, care a făcut posibil ca această donație să aibă loc și a sprijinit dotarea Spitalului Municipal Câmpina cu echipament necesar în combaterea COVID-19.

 

Primarul municipiului Câmpina,

Ing. Tiseanu Horia Laurenţiu

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here