fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Stadiul lucrărilor la digul afectat de pe Teleajen. Mai multe autorități și societăți, implicate în găsirea unei soluții

Citește Și

- Reclamă -

Ploile abundente din ultimele zile au afectat digul de pe râul Teleajen în zona fostului depozit de deșeuri al Ploieștiului. Încă de sâmbătă a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, însă, problema era una extrem de delicată întrucât din cauza inundațiilor exista riscul ca apa râului să fie poluată de deșeurile din fosta groapă de gunoi.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a explicat încă de duminică, 13 decembrie, că sunt necesare lucrări de amploare pentru ca pe viitor să nu mai existe riscul ca Teleajenul să fie poluat de respectivele deșeuri, însă aceste lucrări ar putea fi demarate cel mai devreme primăvara viitoare. O soluție temporară de rezolvare a problemei este aceea de deviere a apei râului prin realizarea a două canale.

- Reclamă -

„Primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a supravegheat, în cursul acestei zile, stadiul lucrărilor desfăşurate în vederea consolidării digului de pe râul Teleajen.

La ora actuală, nivelul şi debitul râului Teleajen au scăzut, iar, în acest context, s-a decis realizarea a două canale pentru devierea apei. În zona digului de pe râul Teleajen au fost deja transportate 16 dale în greutate de 6 tone fiecare, care sunt utilizate pentru consolidarea peretelui afectat de ploile din ultima perioadă. Lucrarea respectivă este provizorie şi are rolul de a susţine digul până la primăvară, când se va demara un amplu proiect de consolidare.”, a transmis primăria Ploiești într-un comunicat de presă.

Încă de sâmbătă mai multe instituții publice, dar și societăți, s-au implicat pentru a împiedica poluarea râului Teleajen. Cot la cot au muncit în zona digului soldați, jandarmi și pompieri, iar societatea Conpet S.A. a sprijinit de asemenea municipalitatea cu lucrători, dar și cu echipamente și utilaje necesare lucrărilor.

- Reclamă -

Operaţiunea a decurs bine până acum. S-a reuşit devierea cursului râului Teleajen pe un canal şi se lucrează în continuare.

Vreau să le mulţumesc pe această cale reprezentanţilor Garnizoanei Ploieşti, care şi-au arătat solidaritatea şi ne-au venit în sprijin cu forţă de muncă şi echipamente, respectiv soldaţi şi camioane.

De asemenea, la nivelul comunităţii locale de afaceri, trebuie să îmi exprim public mulţumirile faţă de implicarea societăţii Conpet S.A., care, încă de la primele noastre semnale în spațiul public, s-a implicat în vederea desfăşurării, într-un ritm eficient, a lucrărilor de consolidare la nivelul digului afectat de căderile masive de ploaie din ultima perioadă. Reprezentanţii acestei societăţii neau sprijinit cu lucrători, macara, trailer şi alte utilaje specifice.

Până în prezent, situaţia în zona digului afectat este sub control. Activităţile se desfășoară cu luarea tuturor măsurilor de siguranță pentru personalul implicat. Voi continua supravegherea acestei situaţii până ce zona respectivă va fi total pusă în siguranţă, ceea ce înseamnă eliminarea riscului de inundaţii, la nivelul zonelor adiacente ale Ploieştiului”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...