În perioada 1 – 25 octombrie 2021, la nivel național se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a ȘTAFETEI VETERANILOR INVICTUS. Evenimentul este organizat de către voluntari sub egida și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, având ca scop promovarea memoriei eroilor români prin intermediul sportului.

Voluntarii INVICTUS, alergători și cicliști, militari și civili, vor parcurge aproximativ 3800 de kilometri pe trei trasee, albastru, galben și roșu, de la Mărășești. Făgăraș și Chișinău, până la Carei.

În zilele de 15 și 16 octombrie ștafeta va traversa județul Prahova, inclus în traseul galben și va fi primită, la data de 15 Octombrie,  de militarii Comandamentului Bazei 2 Logistică „Valahia”, la statuia domnitorului Mihai Viteazu din Ploiești, în prezența comandantului garnizoanei și reprezentanților autorităților publice locale.

Ștafeta va fi purtată de 26 de militari ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov însoțiți de un voluntar din afara Ministerului Apărării Naționale, pe traseul Azuga– Sinaia– Comarnic– Breaza, de unde reprezentanți ai Colegiului Național Militar “Dimitrie Cantemir” se vor alătura ștafetei până la Ploiești.

Pe data de 16 octombrie, șapte militari ai Batalionului 22 Transport „Dâmbovița” structură subordonată comandamentului Bazei 2 Logistică „Valahia” vor continua traseul galben purtând ștafeta de la Ploiești la Târgoviște.

Pe întregul traseu participanții vor fi însoțiți de ambulanțe și echipaje de poliție militară.

Cel mai important eveniment va avea loc de Ziua Armatei, pe data de 25 Octombrie, la Monumentul Ostașului Român din Carei, punctul final al celor trei trasee. Aici ȘTAFETA VETERANILOR INVICTUS va încheia nobila sa misiune, prezentând simbolic onorul tuturor acelora care au dat jertfa supremă României și poporului român.

Informaţii ulterioare legate de ora evenimentelor din datele de 15 şi 16 octombrie, vor fi furnizate prin responsabilul în domeniul relațiilor publice al Bazei 2 Logistică “Valahia”: p.c.c. Cristina Boțocan (0758327137), în urma colaborării cu atleţii implicaţi.

COMANDANTUL GARNIZOANEI PLOIEȘTI, Colonel ing. Sorin MIMILIGĂ

Persoana de contact:  P.c.c. Cristina BOȚOCAN (0758327137).

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here