Stația de oxigen a spitalului Târgu Cărbunești s-a oprit vineri dimineață, în jurul orei 6. Doi pacienți din ATI au murit.

Prefectul de Gorj spune însă că, deocamdată, decesul celor doi pacienți nu poate fi corelat cu oprirea stației.

”Sunt două persoane decedate, din informațiile pe care le am de la medici, de la directorul Spitalului, acestea nu pot fi asociate cu evenimentul, întrucât erau într-o stare deosibit de gravă și oricum ar fi decedat.

Aceste decese s-au întâmplat în jurul orei 06:00 – 06:30”, a declarat Marcel Iacobescu la Antena 3.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

”La acest moment, ce știm este că e o defecțiune tehnică a stocatorului de oxigen, a fost anunțată firma care răspunde de asta pentru a întreprinde reparațiile.

Acțiunea județului a fost una foarte corectă prin declanșarea planului roșu.

S-au trimis mai multe ambulanțe SMURD, butelii de oxigen, și din județul Gorj dar și din județele limitrofe. Avem, la acest moment, 11 ambulanțe SMURD, plus 3 ambulanțe de multiple victime, fiecare cu capacitatea de 4 pacienți, plus 4 ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță care se pot suplimenta încă și s-au trimis peste 60 de butelii de oxigen au fost trimise acolo pentru a se putea face față până se rezolvă problema.

La început clar să s-au ventilat manual și poate cu alte echipamente până au ajuns ambulanțele și buteliile de oxigen la fața locului”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here