fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Stația de Tratare a deșeurilor Ploiești ar putea fi închisă de Garda Națională de Mediu – Fotodocument

Citește Și

- Reclamă -

Pe data de 21 iulie 2023, în urma unei verificări în trafic a fost descoperită o adevărată afacere cu iz penal.

Două camioane încărcate cu deșeuri au fost trase pe dreapta la Târgșorul Vechi. Șoferii le-au spus polițiștilor că urmează să descarce într-o groapă de balastieră din localitate.

Deșeurile erau aduse în stația de tratare de către Rosal, ulterior acestea ajungând într-o groapă ilegală de gunoi de la marginea comunei Târgșorul Vechi.

Odată ajunși acolo, polițiștii au descoperit munți de pământ amestecat cu deșeuri. Așa că la fața locului au fost chemați și reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției pentru Protecția Mediului. Deși în acte figura drept compost, era evident că pământul este amestecat cu cantități importante de deșeuri.

- Reclamă -

Poliția Ploiești a deschis dosar penal pentru depozitare ilegală de deșeuri și îngroparea acestora.

Ziarul Incomod a prezentat în urmă cu o săptămână faptul că stația s-a transformat în groapă de gunoi. Mai exact, cantitatea de deșeuri depozitată peste capacitatea stației a făcut ca munții de deșeuri să acopere inclusiv curtea și spațiul verde.

Citește și: Stația de tratare a deșeurilor inaugurată de Viorica Dancilă a devenit groapă de gunoi și riscă să fie închisă

- Reclamă -

În ciuda imaginilor și a sesizărilor, Garda de Mediu Prahova s-a făcut că nu vede situația de la Stația de Tratare Mecano- Biologică.

După ce s-a făcut legătura dintre flagrantul de la Târgșorul Vechi și Stația de Tratare, de unde proveneau deșeurile, în scenă a apărut Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General al Poliției Române.

În urma controlului făcut de comisarii de mediu veniți de la București, stația a fost amendată cu 100.000 de lei, dar au fost impuse și măsuri deoarece autorizația de mediu nu este respectată.

APM Prahova a notificat SWO în vederea suspendării activității. Mai exact, în 60 de zile trebuie să remedieze situația și să elimine cantitățile uriașe de deșeuri depozitate neconform.

- Reclamă -

Am solicitat directorului SWO, un punct de vedere despre această situație. Până la ora publicării acestui articol, nu am primit nici un răspuns din partea acestuia.

Groapa ilegală de deșeuri de pe raza comunei Târgșorul Vechi, a fost descoperită de reporterii Ziarului Incomod în luna martie 2023. Poliția Prahova a comunicat oficial la acel moment că s-a autosesizat și a deschis un dosar penal.

Citește și: Mafia deșeurilor vrea să-l îngroape pe șeful Poliției Ploiești cu sprijinul unor polițiști corupți

Deși încă de atunci existau informații că această afacere ilegală cu deșeuri beneficiază de protecția unor șefi din Poliția Prahova, au apărut indicii temeinice în momentul în care Poliția Ploiești a făcut flagrantul pe care îl menționam la începutul articolului.

Concret, în timp ce Poliția Prahova se facea că lucrează, Poliția Ploiești realiza un flagrant și alt dosar penal.

Detalii despre acest caz incredibil puteți afla urmărind emisiunea realizată de reporterii Ziarului Incomod.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...